Koor de Kerkzwervers.
Koor de Kerkzwervers. Foto: Ton van Boxel

Bijzondere opening fototentoonstelling Cirkel van het Leven

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Op donderdag 6 juni wordt de grote fototentoonstelling Cirkel van het Leven in de Nieuwe Nobelaer geopend. Een prachtig cultureel project wat een initiatief is van stichting Art2gether die eerder al de Passion in Etten-Leur heeft georganiseerd.

Vele fotografen, jong en oud, zijn aan de slag gegaan met de thema’s van de Cirkel van het Leven. Fotoverenigingen uit Etten-Leur en omgeving hebben hun bijdrage geleverd en mooie beelden toegevoegd. Alle facetten van het leven zijn vastgelegd, bijzondere, gewone en ontroerende momenten van geboorte tot de dood.
Ook de leerlingen van de KSE en het Munnikenheide College hebben aan dit fotoproject meegedaan. Binnen het vak CKV is er fanatiek gefotografeerd en zo zien we ook hun kijk op de thema’s zoals liefde, cultuur, spel , oorsprong en dood.

Selectie
Een commissie heeft uit de vele inzendingen een selectie gemaakt van tweehonderd foto’s en deze zijn tijdens de Foto & Kunstroute e bewonderen op twee verschillende locaties. De fototentoonstelling voor de vrije inzendingen is te zien in de N. Nobelaer en de leerlingen van de middelbare scholen exposeren in de Lambertuskerk. Dit fotoproject Cirkel van het Leven gaat samen met het project Geluk(t) van stichting ZIEL. Hierdoor ontstaat er een mooie Foto & Kunstroute tussen de N. Nobelaer - Lambertuskerk - XEL waarbij men zowel de foto’s over het leven als de kunstwerken met als thema Geluk(t) kan bewonderen. Deze Foto & Kunstroute zal plaatsvinden van 8 juni t/m 16 juni.

Officiële opening
Deze indrukwekkende fototentoonstelling zal op 6 juni om 20.00 uur geopend worden met een verrassende korte openingsact waaraan velen meedoen. Er zijn deelnemers vanuit diverse culturele groepen uit Etten-Leur zoals; koor de Kerkzwervers, Cantadonnas, zanggroep ODI, kinderkoor de Hartegalen, kinderen musicalklas, dansgroep In10ce, Gilde Etten, Max Mini, Harmonie Constantia, leerlingen van de KSE en Munnikenheide College.
Hierna wordt de tentoonstelling officieel geopend door directeur N. Nobelaer, directeur KSE en directeur Munnikenheide College. De avond wordt daarna opgeluisterd door de schoolband van het Munnikenheide College en door optredens van leerlingen van de muziekklas KSE.
Iedereen is welkom (vrij entree) om mee te genieten van dit bijzonder samengaan van kunst, zang, dans en cultuur, een echt ‘Art2gether’-moment!

Dansgroep In10ce.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief