Selectie Basisschool De Toverlaars groep 7/8.
Selectie Basisschool De Toverlaars groep 7/8.

Toverlaars behaald mooie tweede plaats op Regio Finale-dag

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Schoolvoetbalteam De Toverlaars heeft woensdag 15 mei een mooie 2e plaats behaald op de Regiofinaledag. Deze dag werd afgewerkt op het terrein van DVO in Roosendaal.

Het begon allemaal op donderdag 2 mei. Dit toernooi voor groep 7/8 werd gespeeld bij v.v Internos. De Toverlaars 1 bestond uit 9 jongens en 4 meiden. In de poule speelde ze al gelijk een soort van "vervroegde finale". De grote concurrent Het Carillion was de tegenstander. Spannend duel leverde een 1-1 eindstand op. Tweede wedstrijd werd 10-0 tegen De 4 Heemskinderen 1. En de Pontus 1 werd verslagen met 2-0. Dus werd de winnaarspoule bereikt. Vervolgens werd in laatste seconde 1-0 gewonnen van De Leest. De 4 Heemskinderen 2 werd een 5-0 uitslag. En de laatste wedstrijd tegen De Pontus 2 kende een 4-0 zege.
De Toverlaars werd dus de winnaar van schoolvoetbal groep 7/8. Een doelsaldo van maarliefst 23 tegen 1. Op naar de Regiofinale!!!!!

Regiofinaledag
Woensdag 15 mei was de dag van de Regiofinale. De eerste wedstrijd werd met moeite 1-0 gewonnen tegen het Roosendaalse Heiberg. De tweede wedstrijd werd 3-0 gewonnen van het Klundertse Bastion. Eerste plaats in poule en dus naar de winnaarspoule. De volgende wedstrijd werd 4-1 gewonnen van Marinus uit Rucphen. En uiteindelijk de finale tegen het Hoevense Uniek, De Toverlaars had heel erg veel pech. Veel net naast, paal en de lat. Werd uiteindelijk wel 1-0, maar had eigenlijk al beslist moeten zijn. De wetten van het voetbal zeggen dat de bal dan aan andere kant valt. En inderdaad net voor tijd 1-1. Op naar de penalties. Na 5 strafschoppen om en om stond het 3-3. Vervolgens nam Uniek de penalties beter zodat De Toverlaars vrede moest hebben met 2e plek. Maar anderzijds toch een fantastische prestatie!!!!
De selectie bestond uit de volgende spelers/sters: Hathu, Ashley, Christina, Wesley, Jesper, Thijn, Wes, Ryan, Fadi, Jens (k), Nawid, Axel en Lois.
De coaches Albert Suykerbuik en Pierre Koevoets zijn heel trots op jullie. Bedankt voor de gezellige tijd!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief