Bloemen en beertjes op plek van het dodelijk ongeval in Vosdonk.
Bloemen en beertjes op plek van het dodelijk ongeval in Vosdonk. (Foto: Alexander Vingerhoeds)

Burgemeester De Vries staat stil bij doden in verkeer

ETTEN-LEUR - Burgemeester Miranda de Vries van de gemeente Etten-Leur staat deze week stil bij de twee jonge levens die sneuvelden in het verkeer.


"Ben alsmaar aan het rennen. Vanmorgen een vergadering gehad van Economic Board West-Brabant, vanmiddag van alles en vanavond gemeenteraad. In plaats van door te rennen ben ik even stil en wil ik mijn medeleven uiten", meldt ze op haar Facebookpagina.

Vorige week dinsdag kwam een 43-jarige vrouw uit Sprundel om het leven bij een ongeval op de kruising van de Penningweg en de Florijnstraat in Etten-Leur. Ze was werkzaam op industrieterrein Vosdonk. Het slachtoffer werd geschept door een 18-jarige automobilist. De fietsster kreeg meteen medische hulp van een omstander, maar overleed ter plekke aan haar verwondingen. De autobestuurder raakte ook gewond.

Ongeval in Breda

In Breda werd de 28-jarige Sten Ideler uit Etten-Leur vrijdagnacht aangereden door een 21-jarige taxichauffeur uit Oosterhout aan de Westerparklaan. Hij kwam hierbij om het leven. Het is niet duidelijk hoe het ongeluk precies kon gebeuren. De Oosterhouter werd na het ongeval opgepakt, maar werd zaterdag op vrije voeten gesteld. Hij bleek niet te hebben gedronken. Ook waren er geen redenen om zijn taxipas in te trekken.

Geschokte reacties

In Etten-Leur is geschokt gereageerd op de dood van Sten. Zo richtte Tennisclub (TC) Etten een gedenkplek in voor Sten. Hij was daar een actief en geliefd lid". "We kunnen het niet goed bevatten. Zo ineens. Zo oneerlijk. Zo ongelooflijk", meldt de club. Ook bij voetbalvereniging Internos is de schok groot.

Sten heeft daar geruime tijd gevoetbald. Verschillende teams herdachten het voormalig lid met een minuut stilte. Ook de Fontys Economische Hogeschool in Tilburg reageert verslagen. Sten volgde daar de opleiding 'SPECO Sportmarketing'. Hij was bijna klaar met afstuderen. Zijn bedrijfsbegeleider typeerde hem als een zeer sociaal persoon die met iedereen in verbinding stond.

Impact

Volgens De Vries is de impact van deze ongevallen moeilijk te vatten. Ze richt zich expliciet tot de nabestaanden van de slachtoffers: "Ik spreek de wens uit dat jullie partners, familieleden en vrienden elkaar goed vasthouden en elkaar tot steun kunnen zijn." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief