Lonneke repeteert elke zondag in Apeldoorn.
Lonneke repeteert elke zondag in Apeldoorn. (Foto: Monique Jansen)

Etten-Leurse Lonneke lid van popgroep The Teenz

ETTEN-LEUR - De Etten-Leurse Lonneke van Krimpen (17) is toegetreden tot de succesvolle popformatie The Teenz. Deze tienerpopgroep timmert succesvol aan de weg en bracht al meerdere hits uit. Lonneke debuteert nu met de single 'Squadgoals'. Daarmee was de groep al te zien in het tv-programma 'Kids Top 20'.


Het avontuur begon voor Lonneke toen ze een oproepje las op internet. Daarin werden nieuwe leden gezocht voor The Teenz. Ze gaf zichzelf op en mocht auditie doen: "Dat was heel spannend, want uiteindelijk mochten er maar twee door. Daarna heb ik nog een maand mee gerepeteerd met de groep. In deze tijd werd gekeken hoe we ons ontwikkelden en of het klikte." Dat bleek het geval. Sindsdien reist ze elke zondag naar Apeldoorn om met de andere bandleden te repeteren.

Eerste optredens

Lonneke heeft de eerste optredens met de The Teenz inmiddels achter de rug. Zo trad de popgroep op in attractiepark Madurodam, tijdens Koningsdag in Vleuten en was de officiële singlerelease van 'Squadgoals' in attractiepark Slagharen. Het is voor de tiener inmiddels een druk bestaan. Ze gaat namelijk ook nog naar school. Op het ROC in Tilburg volgt ze de opleiding tot 'Artiest'. Daar wordt ze klaargestoomd voor een carrière als actrice en zangeres. "Ik kan het gelukkig goed combineren. De school staat er helemaal achter", benadrukt Lonneke.

Feest bij The Teenz

Zingen, dansen en acteren is niet nieuw voor Lonneke. Ze begon op haar vijfde jaar al met het nemen van lessen op theaterschool de Nieuwe Nobelaer in haar woonplaats Etten-Leur. Daar bekwaamde ze zich in zang en toneel. "Ik doe niets liever. Het is een feest om te zingen, te dansen en te acteren. Bij The Teenz kan ik dat allemaal combineren", benadrukt de talentvolle tiener.

Ze hoopt dat de popformatie een nog grotere doorbraak beleeft. Plannen zijn er zat. Zo volgt binnenkort een lancering van de band in België. Ook werkt het platenlabel achter de groep aan een eigen jeugdserie met The Teenz in de hoofdrol.

Stampen

Voor de band is Lonneke dagelijks in touw. Thuis leert ze choreografieën uit haar hoofd en oefent ze met zang en dans. Ook vlogt ze voor de band en plaatst ze geregeld nieuwe berichtjes op haar Instagrampagina. Daarvoor was ze al actief op sociale media. Haar YouTube-kanaal telt bijna 23.000 volgers. Een paar keer per week plaatst ze nieuwe filmpjes.

The Teenz maken daar geregeld onderdeel van uit. Het is gelukkig niet alleen hard werken bij de band. "Het is ook heel gezellig. We zijn inmiddels hele goede vrienden geworden. Zo hebben we dagelijks contact", vertelt de talentvolle Etten-Leurse. Met het deelnemen in de band ziet ze een droom uitkomen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief