Even gezellig buiten wandelen met mevrouw in de rolstoel. FOTO LINDA KRUF
Even gezellig buiten wandelen met mevrouw in de rolstoel. FOTO LINDA KRUF Foto: Linda Kruf

Actie Zomerfit voor vrijwilligers

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - De site www.etten-leurvoorelkaar, het online platform voor vrijwilligerswerk is in mei 2019 alweer vier jaar in de lucht. De site bereikt nog steeds nieuwe groepen vrijwilligers in de gemeente, waaronder steeds meer jongeren. Dat blijkt uit een recent onderzoekje. Om het vrijwilligerswerk in Etten-Leur voor iedereen verrassend te houden is er deze zomer de actie “Zomerfit”. Daarbij maakt men kans op een Fitbit smartwatch, om te ontdekken hoe fit je wordt van vrijwilligerswerk.

“Iedereen wil natuurlijk fit zijn voor de zomer. En dat kun je heel goed combineren met iets goeds doen! Dus kom niet alleen letterlijk in beweging maar ook figuurlijk. Met een uur rolstoel duwen, boodschappen tillen of de stoep aanvegen, verbrand je net zoveel calorieën als met een uur fitnessen. Het is nog gratis ook, inclusief de dikke glimlach en karmapunten achteraf!”, aldus Ingrid van Welt, coördinator van de Vrijwilligerscentrale Etten-leurvoorelkaar.

De nieuwe vrijwilligers in Etten-Leur zijn met gemiddeld 45 jaar jonger dan de doorsnee vrijwilliger. Het blijkt dat bijna de helft van de mensen die zich aanmelden, volgens eigen zeggen voor de eerste keer vrijwilligerswerk doen. Een derde deel geeft aan al actief te zijn als vrijwilliger, maar wordt door het platform gestimuleerd om ander en/of méér vrijwilligerswerk te gaan doen.

“De verklaring voor de groei van vrijwilligers is de verrassende invulling van vrijwilligerswerk”, aldus Ingrid van Welt “Het platform verzamelt alle vrijwilligersactiviteiten van organisaties en particulieren op één plek. Het aanbod is daardoor superdivers; van een boodschapje doen voor een oudere tot hulp bij buitenactiviteiten bij een instelling. Je krijgt door de site ook slimme suggesties voor passend vrijwilligerswerk toegestuurd op basis van jouw wensen”, aldus Ingrid.

Ook fit de zomer in? Vind vrijwilligersactiviteiten die goed zijn voor body & soul in jouw buurt op www.etten-leurvoorelkaar.nl. Voor nadere informatie en eventuele hulp bij het aanmelden kun je ons inloopspreekuur bezoeken. Dat wordt elke woensdag gehouden van 10.00 tot 12.00 uur bij Surplus Welzijn, Kerkwerve 46 in Etten-Leur. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief