Deelnemend gezin in 2018. FOTO M. VAN DIJK
Deelnemend gezin in 2018. FOTO M. VAN DIJK Foto: M van Dijk

'Als een lopend vuurtje': Fietsen voor een goed doel

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Op zaterdag 8 juni organiseren de samenwerkende kerken West-Brabant voor de 18e keer de fietstocht ‘Lopend vuurtje’. Een fietstocht over diverse afstanden van kerk naar kerk. Stapt u ook op de fiets?

Op de zaterdag voor Pinksteren organiseren we een mooie fietstocht door het West-Brabantse land. Er zijn verschillende routes voor gezinnen en getrainde fietsers over verschillende afstanden. Deelnemers kiezen voor een route van circa 35 km, 45 km, 65 km en 100 km. We komen langs deelnemende kerken en kapellen. Daar kunt u, tegen een vrijwillige bijdrage, een consumptie gebruiken.

“Als een lopend vuurtje” is begonnen met op en neer fietsen tussen twee kerken op de zaterdag voor Pinksteren, met het doel elkaar een Pinkstergroet te brengen. Het is uitgegroeid tot een gezins- en sponsorfietstocht langs veel kerken in West Brabant. Op de fiets maak je ruimte voor je geest. Door interactie met andere gelovigen geef je iets van jezelf door en ontvang je weer inspiratie.

Kerken en kapellen zijn opstap- en pleisterplaats

De deelnemende kerken en kapellen zijn voor bezichtiging open. Gastvrouwen en gastheren ontvangen de bezoekers met een kopje koffie of thee. Voor de kinderen is er limonade. Op deze dag vormen de kerken een pleisterplaats voor ontmoetingen.

Ontmoeten en geld inzamelen

Het doel van Lopend Vuurtje is tweeledig: Enerzijds elkaar ontmoeten in en bij de kerken, gezellig onderweg zijn met elkaar, anderzijds geld inzamelen voor goede kleinschalige doelen die door de verschillende kerken worden gesteund.

Sponsoren

Iedereen kan de fietsers sponsoren. Dit kan door afspraken met de fietsers te maken of door geld in de sponsorbus in de kerk te storten.

Opstapplaatsen en routes

Dit jaar kunt u starten in Breda bij de Franciscuskerk en de Maria Dymphnakapel, in Dinteloord bij de Gereformeerde kerk, in Etten-Leur bij De Baai, de Lambertuskerk en de Petruskerk, in Oudenbosch bij de Protestantse kerk, in Roosendaal bij de Kruiskerk PG, in Rucphen bij de parochie Heilige Martinus, in Willemstad bij de Protestantse kerk en in Zevenbergen bij de Catharinakerk. U ontvangt de route bij de opstapplaats van uw keuze. U kunt starten vanaf 9.30 uur en om 17.00 uur sluiten de kerkdeuren. Stapt u ook op de fiets? We zien u graag! 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief