Afbeelding
Foto: Alexander Vingerhoeds

Unitas '30 haalt kampioenstitel binnen in tweede klasse

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR – Het eerste elftal van Unitas '30 heeft zondag de kampioenstitel binnengehaald in de tweede klasse. In eigen huis versloeg de Leurse club Uno Animo uit Loon op Zand met maar liefst 3-0. Unitas promoveert daardoor naar de eerste klasse. "Het is de kroon op een prachtig seizoen", benadrukt trainer Kees de Rooij.

Vorig seizoen stond de Leurse vereniging er nog heel anders voor. Het eerste elftal wist zich maar net te handhaven in de tweede klasse. "We hadden bij de start van de competitie niet durven dromen dat we kampioen zouden worden. Vorig jaar vochten we nog tegen degradatie", blikt De Rooij terug.

Ambities bijgesteld

Het eerste elftal heeft zich de afgelopen maanden in positieve zin bewezen. "We hebben onze ambities daardoor steeds bijgesteld. In het begin was handhaving in de tweede klasse ons streven. Daarna gingen we ervoor om subtopper te worden en de laatste maanden wilden we echt de titel binnenhalen", vertelt De Rooij.

Die lag binnen handbereik, nadat Unitas maar liefst zeven wedstrijden achter elkaar won. In de laatste weken werd één match verloren, waardoor het toch nog spannend werd. Unitas moest zondag winnen om de kampioenstitel veilig te stellen.

Spanning

"Er hing een gezonde spanning aan het begin van de wedstrijd. Die was er gelukkig af, nadat de eerste goal werd gemaakt", lacht De Rooij. Roman Witting tekende voor de eerste twee doelpunten. Justin Kwee zorgde voor de derde en laatste goal.

Volgens De Rooij heeft de hele ploeg bijgedragen aan de winst tegen Uno Animo: "We hebben een talentvol team. Het afgelopen seizoen is de klik tussen de jongens steeds groter geworden, zowel binnen als buiten de lijnen. Ze spelen als één geheel. In de winterstop hebben we getraind in Noordwijk en daar is iets bijzonders gebeurd, waardoor we in de tweede helft van het seizoen enorm goed zijn gaan presteren."

Overstap

Het is voor De Rooij zijn tweede en laatste seizoen bij Unitas '30. Hij maakt de overstap naar de Tholense Boys. Een beslissing waar hij geen spijt van heeft nu de Leurse club een huzarenstukje heeft weggezet: "Ik ben er blij mee dat ik afscheid kan nemen op het hoogtepunt. We hebben samen diepe dalen en grote hoogtes bereikt."

Ook heeft hij er vertrouwen in dat hij een team kan achterlaten dat klaar is om voetbal te spelen in de eerste klasse. Bijzonder aan het eerste elftal is dat de spelers voor het grootste zelf zijn opgeleid bij Unitas en daarmee ook trouw blijven aan de vereniging. "De club is ook groeiende. Bij de jeugd komt er steeds meer aanwas bij. Dat is mooi om te zien", vindt De Rooij.

Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief