Het team DSE JO8-3. FOTO MOUNIR EL MAACH
Het team DSE JO8-3. FOTO MOUNIR EL MAACH Foto: Mounir El Maach

DSE JO8-3 sluit imposante reeks af met kampioenschap

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - De spelertjes van JO8-3 keken al de hele week uit naar de uitwedstrijd tegen Seolto. De krachtmeting met de tegenstander uit Zevenbergen was niet zomaar een wedstrijd, DSE zou bij winst het kampioenschap veroveren. Onder de bezielende leiding van Dirk en Evelien veranderde JO8-3 in het afgelopen halfjaar in een ware voetbalmachine. De ene na de andere tegenstander werd met indrukwekkende cijfers en imposant samenspel opzij gezet.

Het begin van de wedstrijd was zoals verwacht: DSE viel aan en Seolto hield vooral tegen. Het duurde daarom niet lang voordat de 1-0 in het net lag. Mika werd in de diepte aangespeeld en werkte met zijn linkervoet de bal vanuit een onmogelijke hoek in het doel. Arjan Robben zou jaloers zijn geweest. De vroege goal was voor DSE geen reden om gas terug te nemen. DSE nam direct weer het heft in handen. Levi, die bekend staat om zijn Messiaanse dribbels en keiharde schoten, wist kort daarna maar liefst twee keer te scoren. Het zouden niet zijn laatste doelpunten van de ochtend zijn. Daarna was het de beurt aan Lucas. De Hakim Ziyech van DSE toverde de bal langs drie tegenstanders en eiste vervolgens zijn eerste doelpunt van de wedstrijd op. Samy liet zich vervolgens ook niet onbetuigd. Onvermoeibaar als Dusan Tadic bleef hij werken tot hij vlak voor rust op de rand van het zestienmetergebied werd aangespeeld en de bal in de kruising schoot.

De tweede helft liet geen ander spelbeeld zien. Ondanks een extra veldspeler voor Seolto was het wederom DSE dat aanviel. De eerste goal in het tweede bedrijf was voor Alain. De David Neres van Etten zette zelf de aanval op en liet vervolgens met een schot vanaf de rechterkant het net bollen. Daarna was Ruben aan de beurt om te juichen. Nadat hij net als Jaap Stam in zijn beste jaren de ene na de andere aanval van Seolto onschadelijk had gemaakt, pikte ook hij zijn doelpunt mee. Datzelfde gold voor Jens. Deze Matthijs de Ligt in de dop bleek niet te passeren en liet zien dat ook verdedigers over een fluwelen techniek kunnen beschikken én kunnen scoren. De hoofdrolspeler van het laatste kwartier was Mees. Alvorens de bal in de verre hoek te jagen, stuurde hij met een intelligente schijnbeweging á la Neymar maar liefst twee tegenstanders het bos in. Het laatste wapenfeit was voor Mika, die wederom met zijn linkervoet, op fabelachtige wijze de 21-0 op het scorebord zette. Koekoek, aldus Sierd de Vos.

Hierna kon het feest losbarsten. Ook Timo, de Frenkie de Jong van het team, die met een paar wedstrijden een belangrijk aandeel had in het kampioenschap, mengde zich nog in het feestgedruis.

Na de wedstrijd keerden de kersverse kampioenen huiswaarts voor een huldiging in de kantine. Nadat de medailles waren uitgereikt, galmde ‘Kampioenen, olé, olé’ nog lang na op het sportpark aan de Olympiade. Het seizoen is ten einde, maar de herinnering aan een fantastisch team is voor eeuwig in het geheugen gegrift.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief