Spanten voor de overkapping.
Spanten voor de overkapping. Foto: Mrs. Glenda M. Papasin

We zijn goed op weg, fietst mee met de Mariaparochie

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - De Mariaparochie voert dit jaar actie voor een doel, de bouw van een overkapping op de Mansalay Catholic High School. Totale kosten zijn geraamd op 20.000 euro. De helft is al bijeengebracht door een school uit Bergen op Zoom. Wij maken het bedrag vol met diverse acties, in totaal is al iets meer dan de 6000 euro bij elkaar gedoneerd.


Dat hebben we met z’n allen goed gedaan! Pastor Ton Willemsen kent de plaats, waar de school staat en mensen, die op het eilandje Mindorro wonen. Hij is er al enkele keren geweest. Het is belangrijk in een project dat je de mensen ter plaatse kent en weet hoe ze werken. Dankzij de opbrengst wordt er al volop gewerkt aan het dak. De fundamenten zijn geplaatst en de stalen dakconstructie is al gedeeltelijk geleverd.

Fietstocht
Op de zaterdag voor Pinksteren organiseren de gezamenlijke kerken in de regio een mooie fietstocht door het West-Brabantse land. Er zijn verschillende routes voor gezinnen en getrainde fietsers over verschillende afstanden. Deelnemers kiezen voor een route van circa 35 km, 45 km, 65 km en 100 km. We komen langs deelnemende kerken en kapellen. Daar kunt u, tegen een vrijwillige bijdrage, een consumptie gebruiken. Ook in de Lambertuskerk en de Petruskerk te Etten-Leur kunt u starten.

Startplaatsen
Verder kunt u starten in Breda bij de Franciscuskerk en de Maria Dymphnakapel, in Dinteloord bij de Gereformeerde kerk, in Etten-Leur bij De Baai, in Oudenbosch bij de Protestantse kerk, in Roosendaal bij de Kruiskerk PG, in Rucphen bij de parochie Heilige Martinus, in Willemstad bij de Protestantse kerk en in Zevenbergen bij de Catharinakerk. U ontvangt de route bij de opstapplaats van uw keuze. Ook zijn er sponsorformulieren die u kunt gebruiken. U kunt starten vanaf 9.30 uur en om 17.00 uur sluiten de kerkdeuren.
Fiets mee en laat je per kilometer door vrienden kennissen, buren, etc. sponsoren voor dit goede doel. Maak het dak af.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief