Het kampioensteam DSE MO 17-1.
Het kampioensteam DSE MO 17-1. Foto: Peter Bakx

DSE MO 17-1 kampioen 2e klasse

ETTEN-LEUR - Zaterdag 25 mei stond de laatste competitiewedstrijd op het programma, uit tegen de meiden van Achtmaal MO17.

Nadat we in de kantine bij DSE van een sportmaaltijd hadden genoten, vertrokken we rond 13.15 uur naar Achtmaal. Met gespannen koppies kwamen we aan bij onze tegenstander, want met de wetenschap dat als we deze laatste wedstrijd zouden winnen, het kampioenschap een feit was, werkte dat verlammend op het maken van doelpunten. Met de 4-4-2 opstelling waren we voetballend vele malen beter dan de tegenstander, maar de verlossende 0-1 viel maar niet. Kopbal net naast, bal binnenkant paal eruit en schoten net over, hielden de meiden van Achtmaal overeind. In de 35e minuut werd de bal op het middenveld verloren en de spelverdeelster van Achtmaal haalde verwoestend uit en de bal viel over de DSE keepster in het net, 1-0 . Totaal tegen de verhoudingen in maar daar houden de voetbalgoden geen rekening mee. De achterstand was een feit en er moest gewonnen worden om het kampioenschap te behalen.
Na de rust begonnen de DSE meiden in een 4-3-3 opstelling de 2e helft en werd de jacht op het maken van doelpunten geopend. Na 5 minuten was het dan zover. Een ingooi werd omgezet in een voorzet op maat en de bal werd met binnenkant voet in het doel van Achtmaal geschoven. De ontlading was groot en het kampioenschap bleek in de maak. Na ongeveer 10 minuten viel de verlossende 1-2 en vlak daarna de 1-3. De champagne kon worden klaargezet, de fakkels al bijna aangestoken en de medailles lagen klaar. Verlies aan concentratie in de verdediging, leidde nog tot een doelpunt van Achtmaal maar vrijwel direct daarna viel de verdiende 2-4. Een perfecte dieptepass van de rechtsback, werd door de DSE-spits prima afgerond en de buit was binnen.
De ontlading was groot, het “we-are-the-champions” klonk uit de speakers op het sportpark van Achtmaal en het DSE clublied werd door alle meiden luidkeels gezongen. Het verdiende kampioenschap was een feit.