De haring en streekproducten worden vakkundig klaargemaakt.
De haring en streekproducten worden vakkundig klaargemaakt. Foto: B. Stadhouders

Stichting Scholenplan Gambia doel voor Haringparty Rotaryclub

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Op 12 juni vindt de jaarlijkse haringparty weer plaats bij het paviljoen De Turfvaart aan de Leurse Haven. Dit jaar heeft de Rotaryclub Etten-Leur e.o. een internationaal doel! Gesteund wordt de vervolgstudies van meisjes in Gambia en jongeren die daar een vakopleiding willen volgen. Als de kennis en kunde in hun omgeving wordt vergroot is de kans tot blijvende veranderingen in ruime mate aanwezig.

Als deze mensen een goede opleiding krijgen in de gezondheidszorg of een andere vakopleiding volgen, is dat een blijvende verbetering voor hun hele leefomgeving. Dit mooie project doet Rotaryclub Etten-Leur e.o. samen met andere Rotaryclubs in Nederland. Door die samenwerking kan veel meer worden bereikt. Niet alleen qua doel, maar ook met de weg er naar toe!

Hoe gaat het in zijn werk?
Van de opbrengst van de haringparty worden door Rotaryclub Etten-Leur e.o. drie auto’s aangeschaft die worden volgeladen met goede en bruikbare hulpgoederen. De Rotaryleden rijden deze auto’s zelf naar Gambia. De hulpgoederen worden onderweg afgeleverd bij de diverse huisartsposten en scholen in Mauritanie¨, Senegal en Gambia. Aan het eind van de rit worden de auto’s in Gambia geveild en de gehele opbrengst hiervan gaat naar Stichting Scholenplan Gambia. Zie voor meer informatie de website van de stichting: http://www.scholenplangambia.nl. Alle reiskosten worden door de deelnemers zelf gefinancierd. Zo kunnen we garanderen dat de totale opbrengst geheel ten goede komt aan het doel.
Op dit moment is Rotaryclub Etten-Leur e.o. druk bezig met het verzamelen van hulpgoederen voor onderwijs en gezondheidszorg.
Vorig jaar heeft de veiling van het vaatje € 11.000 opgeleverd. De haringparty vangt aan om 17.30 uur.
Toegangskaarten kunnen besteld worden via www.rotary.nl/ettenleur/Haringparty/ en geven recht op het onbeperkt genieten van de nieuwe haring, allerlei streekproducten en natuurlijk ook drankjes zodat de haring kan zwemmen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief