Overwinning Sven van Merode in Lisse
Overwinning Sven van Merode in Lisse Foto: Friso van Merode

Sven van Merode in stijgende lijn aan het begin van het seizoen

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Al vroeg in het jaar is het seizoen begonnen voor Sven van Merode. Op 14 april was de opening in het koude Groningen. Vanuit een 5-pas aanloop werd er 2.05m gesprongen en de wedstrijd gewonnen. Hij was tevreden met het resultaat door de weersomstandigheden en het was nog vroeg in het seizoen.

Een maand later stond op zaterdag 18 mei de 2e wedstrijd van het seizoen op de planning bij Ter Specke Bokaal te Lisse. Door de 2.09m in 1 keer te behalen met een nieuwe aanloop werd de wedstrijd gewonnen. Hij was zeer tevreden over de wedstrijd zeker omdat de aanloop pas 3 trainingen oud was. Een week later op zaterdag 25 mei was hij te vinden in Oordegem waar Sven een nieuwe SB neerzette met een nette 2.11m sprong en daarmee de derde plek behaalde in het internationaal deelnemersveld. Een dag later werd er op 26 mei in Alphen aan de Rijn een strakke 2.05m gesprongen voor de club AV Spado.

Op donderdag 30 mei werd er weer gesprongen door Sven. Dit keer bij Prins Hendrik tijdens de Harry Schulting Games. Door een forse tegenwind was het in het begin nog wat zoeken naar de juiste aanloop maar naarmate de avond vorderde ging de wind liggen en kwam hij los. Dit resulteerde in een 2.15m sprong waarbij Sven de eerste plek pakte en het baanrecord evenaart. De pogingen op 2.20m waren zeker niet kansloos. Dit is de limiet voor het EK u23 in Zweden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief