Een aantal meiden die deelnamen aan het kamp 2018. FOTO PETRA DE KLEPPER
Een aantal meiden die deelnamen aan het kamp 2018. FOTO PETRA DE KLEPPER Foto: Petra de Klepper

'Groot' DSE-kamp

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Als laatste activiteit van dit seizoen staat voor de 32e keer het “Groot” DSE-kamp op het programma. Net als vorig jaar vindt dat plaats in Lierop en wel van 7 juni 18.00 uur (vertrek) tot 10 juni aankomst bij DSE ongeveer om 14.15 uur. Dat dit kamp altijd succesvol is blijkt wel uit het feit dat er dit jaar een record aantal van bijna 90 deelnemers zijn, inclusief begeleiding totaal een 130 tal personen.

Na aankomst in Lierop is er altijd het voor de deelnemers spannende moment van indeling van de teams, “bij wie kom ik in het team”. Er is door Thomas en Pjotr weer een zeer gevarieerd programma vastgesteld. Onder andere staan op het programma een bosspel, geluidenspel, zeskamp en als rode draad een voetbalcompetitie. Per team zijn per onderdeel punten te verdienen voor de bepaling van het beste kampteam. Hoogtepunt is daarnaast ook altijd de bonte-avond/playbackshow. De deelnemers moeten dan per team een liedje kiezen en aangepaste kleding erbij zoeken het uitgekozen liedje playbacken, waarna een zeer deskundige jury de teams beoordeelt en punten toekent die meetellen voor de teameindstand.

De keukenploeg bestaande uit Ayla, Corné, Mara, Ragna en Stephan zorgt ervoor dat het de deelnemers aan eten en drinken niets zal ontbreken, zelfs de traditionele aardappelen staan op het programma. Als medeorganisatoren houden Petra en Werner oog op een goed verloop van het kamp.

Na afloop van het kamp wordt dan door de begeleiding onder andere ook nog prijzen toegekend aan de kampkoning(in). Deze prijsuitreiking vindt plaats na terugkeer bij DSE.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief