De winnaar van de dagprijs, Peter Mathijssen.
De winnaar van de dagprijs, Peter Mathijssen.

Tweede wedstrijd zaterdagochtendcompetitie HSV De Kleine Voorn

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Twaalf leden van onze vereniging hebben zaterdag 1 juni de tweede wedstrijd van onze zaterdagochtendcompetitie gevist. Het weer was prima, voor een enkeling misschien zelfs te warm. De vangsten waren niet zo hoog als de meeste wedstrijdvissers zich wensen maar waren ook niet slecht. Een totaal van 81 vissen, gevangen door 12 deelnemers betekent bijna zeven vissen per persoon en dat is wel eens minder. Waar een ieder tevreden over was, was de grootte van de gevangen vis. Van de 81 vissen waren er 39 boven de maat, 11 van de 39 vissen mogen zich brasem mogen noemen.

In vak A had John Mathijssen aan twee mooie brasems voldoende om aanspraak op de eerste plaats in zijn vak te mogen maken. De twee kleppers die John ving vertegenwoordigden een waarde van 185 punten. Bart Klep ving vier maatvissen waaronder een brasem die hem 178 punten en plaats twee in zijn vak opleverden. Evenals zijn naamgenoot John, ving Peter Mathijssen twee vissen, een brasem van 106 punten, omgerekend 58 cm. en een exemplaar van 50 punten. Met dit resultaat betreedt Peter niet alleen de derde plaats op het ereschavot in zijn vak maar mag hij ook de dagprijs in ontvangst nemen omdat geen van zijn concurrenten een grotere vis ving dan de brasem van Peter.

In vak B een afgetekende overwinning voor Michael van Ginneke die zich op de kopplaats “59” heerlijk kon uitleven. In totaal ving Michael negentien vissen waarvan twaalf boven de maat waaronder drie brasems. De totale vangst van Michael had een waarde van 559 punten. Op eerbiedig afstand behaalde Ad Voermans met 194 punten plaats twee in dit vak. Hij realiseerde dit puntentotaal door vier maatvissen te vangen, waaronder ook weer brasem. Cees van Gils completeert de top drie met 156 punten welke hij behaalde door vier maatvissen te vangen.

De volledige uitslag is

Vak A: 1. John Mathijssen 185 pnt; 2. Bart Klep 178 pnt; 3. Peter Mathijssen 156 pnt; 4. Jef Roovers 133 pnt; 5. Louis Melisse 125 pnt; 6. Johan Hultermans 120 pnt.

Vak B: 1. Michael van Ginneke 559 pnt; 2. Ad Voermans 194 pnt; 3. Cees van Gils 156 pnt; 4. Cees Maas 96 pnt; 5. Cees Damen 96 pnt; 6. Wim Heymans 10 pnt.

Programma

Donderdag 6 juni: derde wedstrijd zomeravondcompetitie. Vissen van 18:45 tot 20:45 uur in de Schoenmakershoek. Inschrijven tot 45 minuten voor aanvang in ons clublokaal café zaal Roeloffs.

Zaterdag 8 juni: Leurse havenfeesten. Vissen van 8:30 tot 11:00 uur in de Schoenmakershoek. Inschrijven tot 45 minuten voor aanvang in ons clublokaal café zaal Roeloffs.

Zaterdag 15 juni: derde wedstrijd zaterdagochtendcompetitie. Vissen van 9:30 tot 12:00 uur op de steigers in de Leurse haven. Inschrijven tot 45 minuten voor aanvang in ons clublokaal café zaal Roeloffs.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief