Verwoede strijd om de bal. FOTO RICHARD DE ROOIJ
Verwoede strijd om de bal. FOTO RICHARD DE ROOIJ Foto: Richard de Rooij

DSE-activiteiten

Sport en vereniging

F-jes kamp

Op 29 en 30 mei vond bij DSE het traditionele F-jes-kamp plaats, waarbij de deelnemers overnachtten op de DSE-accommodatie. Maar liefst 38 deelnemers namen aan dit kamp deel. Dit kamp was weer een groot succes. Er werden heel veel spelletjes gedaan, een heuse playbackshow was er, een levend bingo, gevoetbald werd er natuurlijk, er was een geluidenspel en bovendien hadden we met z’n allen veel lol. De kampkoningin was dit jaar Sophie Drent. Alle deelnemers gingen ook met een mooi T-shirt naar huis.

Piet Koevoets jeugdtoernooi

Op vrijdagavond, zaterdag en zondag jl. vond het traditionele Piet Koevoets jeugdtoernooi plaats. De weergoden waren het gehele toernooi DSE bijzonder goedgezind. Vanwege de weersomstandigheden was het gehele toernooi gratis ranja beschikbaar. In totaal 80 teams verdeeld over de 3 dagen streden verwoed om de prijzen. Een vlekkeloze organisatie zorgde ervoor dat het gehele toernooi vlotjes verliep; de complimenten dus aan de organisatie. Jammer was het alleen voor de meiden van de MO 17. Waar er aanvankelijk 6 deelnemers waren aangemeld, bleek er voor de aanvang het toernooi nog 3 over te zijn. Echter, zonder zich af te melden verscheen het team van DVO’60 MO 17 niet. Er waren dus nog maar 2 teams over. Gelukkig wilden de meiden van JEKA MO 17 er een onderlinge wedstrijd met de meiden van DSE MO 17 van maken, een begripvolle en sportieve geste.

De prijsuitreiking vond bij de pupillen mede plaats door de DSE-mascotte Benny. Vele spelers wilden met Benny op de foto, die daartoe graag bereid was. Voor iedere speler tot de JO/MO 13 was er een medaille en voor de eerste drie in de desbetreffend poule een beker. Voor de spelers vanaf de JO/MO 13 was er in plaats van een medaille per team een snackschaal en voor de eerste 3 in de desbetreffende poule een beker.

Verheugd was nog te zien de aanwezigheid van een paar uur op zaterdag van Piet Koevoets (vele jarenlang secretaris van DSE) degene naar wie het toernooi is vernoemd.

DSE-eindfeest

Na een jarenlange afwezigheid van het eindfeest was op de zaterdagavond tussen de toernooidagen dit voor alle leden bestemd eindfeest weer in ere hersteld. Aan dit eindfeest ging vooraf een barbecue, die als blijk van waardering voor vrijwilligers en een wat consumptiebonnen, gratis was. De barbecue werd zeer goed bezocht, bijna 140 deelnemers namen er aan deel. Om het eindfeest extra sfeer te geven was er aansluitend aan de barbecue gezorgd voor muziek verzorgd door de bekende LUSTIGE 5. Deze band was ook al vorig jaar aanwezig op één van de avonden van de feestweek tgv. het 60-jarig bestaan, “het dak werd er toen afgespeeld”. Ook dit jaar bleek dit het geval te zijn. Het werd weer een zeer gezellige avond. Zo konden deelnemers op een lijst vermelden welk liedje ze gespeeld wilden hebben waarna dit werd gespeeld. Omdat de aanvrager zelf het gekozen liedje moest meezingen, leverde vele hilarische momenten op. Hoogtepunt van dit meezingen was het duet dat Yvonne tezamen met de zanger van de band zong te weten “Dr. Bernard kom je buiten spelen”. Al met al een zeer geslaagde avond die zeker voor herhaling vatbaar is.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief