Exposanten locatie 7. Van onder naar Boven: Monique van de Ven, Philo Mertens, Emerence Verlooij van de Ven, Bas van de Ven.
Exposanten locatie 7. Van onder naar Boven: Monique van de Ven, Philo Mertens, Emerence Verlooij van de Ven, Bas van de Ven. Foto: Monique van de Ven

Achter de voordeur van de OAR

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Achter de voordeur van Monique van de Ven locatie 7.

Al sinds de allereerste editie van de Open Atelier Route Etten-Leur is Monique van de Ven een enthousiaste deelnemer. “Voor mij is dit een mooie manier om in de ongedwongen sfeer van mijn huis mijn passie voor keramiek en ikebana met bezoekers te delen”

In mijn 39 jarige carrière als keramiste heb ik mezelf ontwikkeld in allerlei technieken om uiting te kunnen geven aan mijn kunst. “Groot draaien” is een speciale techniek die ik gebruik om het formaat van mijn werk te vergroten. De hiermee verkregen keramische objecten zijn eyecatchers voor huis en tuin. Naast dat ik zelfstandig kunstenaar ben, kun je bij mij ook terecht voor cursussen Keramiek ( handvormen en draaien) en Ikebana (Japanse bloemschikkunst). Vraag mij hier gerust naar tijdens de expositie.

Al heel wat gastkunstenaars zijn de afgelopen 5 jaar de drempel van locatie 7 overgestapt. Dit jaar kunt u genieten van 4 kunstenaars, die allen aanwezig zullen zijn met verschillende kunstvormen. Wat dit lustrumjaar extra bijzonder maakt, is dat de diverse kunstvormen gemaakt zijn binnen één familie. “Wat een rijkdom dat we ons kunnen uiten in onze creativiteit”.

Mijn Zus Emerence Verlooij van de Ven maakt kleurrijke soms figuratieve en/of abstracte schilderijen. Het proces geeft haar veel plezier. Ze ziet het als een verrijking in haar leven om te blijven ontdekken. Haar veelzijdigheid is bijzonder te noemen, ik kan er naar blijven kijken. Ga in gesprek met Emerence en ze neemt je mee in de avonturen van haar schilderkunst.

Mijn broer Bas van de Ven maakt van op straat gevonden schatten (lees afval) bijzondere, mooie en humoristische kunstwerken. “Puur geluk… dat is wat ik ervaar als er vanuit schijnbare rotzooi een nieuwe creatie ontstaat” aldus Bas. Het proces en de achterliggende gedachten kan hij het beste zelf aan je vertellen. Ikzelf wordt in ieder geval heel vrolijk van zijn werk, ook zonder zijn geweldige verhalen en woordgrappen, maar dit geeft ze wel iets extra’s. Neem je fantasie mee en ervaar het zelf.

Mijn schoonzus Philo Mertens is opgeleid als docent textiele werkvormen. Haar passie voor textiel loopt als een rode draad door haar leven. Op dit moment is ze met niets liever bezig dan dessins (patronen) maken. Ze experimenteert met diverse bedrukkingstechnieken op textiel. (soms ook op keramiek) Ik verwonder me iedere keer weer opnieuw over haar bijzondere ideeën en wat er uit haar handen komt.

Ze deelt haar kennis graag in de vorm van workshops en cursussen en zal tijdens de Open Atelierdagen op zaterdag en zondag bedrukkingstechnieken demonstreren, tussen 11.00-15.00 uur kunt u haar vaardigheden bewonderen.

Vol trots nodigen wij u uit op 13-14-15 september bij locatie 7, ergens tussen 10.00 en 17.00 uur, over de drempel te stappen en kennis te maken met ons en onze kunstwerken!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief