EL Pio Popvocals in het Gasthuiskerkje te Middelburg.
EL Pio Popvocals in het Gasthuiskerkje te Middelburg. Foto: Bas Venus

EL Pio Popvocals luisterde Middelburg Vólkoren op

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Afgelopen zaterdag heeft EL Pio twee keer op het 2 daagse korenfestival in Middelburg opgetreden.

De eerste keer in de Gasthuiskerkje en het tweede optreden vond plaats in het Hofje onder de torens. Dit korenfestival werd voor de 21ste keer georganiseerd, en zoals zovele voorgaande jaren waren de weergoden ons ook nu weer goed gezind. En wat is Middelburg dan leuk! De terrassen vol, de stad overspoeld met leden van zo'n 90 koren op zaterdag en zo'n 70 op zondag, goed voor ruim 5300 koorleden totaal. De stad ademt muziek: op de pleinen en de hofjes en in de verschillende kerken die Middelburg rijk is wordt gezongen.

En EL Pio Popvocals bracht daar een gedeelte van haar nieuwe show die op zaterdag 16 november in het Turfschip te bewonderen valt. Daarna nog twee keer in theater de Schuur in Zevenbergen: op zaterdagavond 8 februari en zondagmiddag 9 februari.

Middelburg had een primeur: Het is voor het eerst dat EL Pio een nummer bracht waarin het koor begeleid werd door een aantal koorleden met ukeleles en een basgitaar. Daarnaast was er voor het oor uiteraard weer veel te beleven: de arrangementen van Rudy Pijfers zijn op dat vlak onderscheidend te noemen. En dit keer viel er ook veel te zien, aangezien EL Pio een nieuwe koers is ingeslagen met de regie van de nummers. EL Pio Popvocals vertelt het verhaal van het lied door in- en beleving en dit werd zeker gewaardeerd door het publiek.

Samenvattend kunnen we stellen dat EL Pio Popvocals het publiek heeft laten genieten doordat ze zelf genoten hebben van hun optredens. www.elpio.nl 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief