Genealogiegroep aan 't werk.
Genealogiegroep aan 't werk. Foto: Magda Broeders

Weet u wat genealogie is?

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Het heeft iets te maken met de geschiedenis van je voorouders. Maar wat precies? Dit is even opgezocht; stikt genomen komt het op het volgende neer; Een genealogie is een opstelling van alle personen uit dezelfde familie, uitgaand van de oudste bekende voorvader in mannelijke lijn die stamvader wordt genoemd.

Kortom een onderzoek naar de historie van je familie en de afstamming ervan. In vroeger eeuwen werd de genealogie vaak misbruikt om vorstenhuizen of regenten meer aanzien te geven.

Inloopavonden
Is je interesse gewekt? Ga dan eens naar een van de inloopavonden van de Heemkundekring. Daar kunnen ze je vast op weg helpen. Op woensdag 5 juni kun je er terecht. Ze zitten aan de markt 59 in Etten-Leur en vanaf 19.30 tot 22.00 uur zijn er mensen die je kunnen helpen bij het onderzoek. Alle vragen over familieachtergronden kun je daar uitzetten en ze willen vast ook graag weten wat je zelf al hebt gedaan om erachter te komen wie er in je familiestamboom zitten.
Woensdag de 5e juni dus! Leuk en leerzaam en nog gratis ook. Wie meer informatie wil kan vast op de website vrijwcoord@janutenhoute kijken of op www.hetgeheugenvanettenleur.nl. Er staat koffie en thee klaar, daar wordt een kleine vergoeding voor gevraagd. Er is gratis Wi-Fi, dus breng gerust uw eigen laptop of tablet mee.
U kunt de volgende datum al in uw agenda noteren: woensdag 4 september.
Erfgoed voor u, voor mij, voor ons allemaal.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief