Overhandiging 1e magazine met Petra de Mönnink en  Sheila Fikke.
Overhandiging 1e magazine met Petra de Mönnink en Sheila Fikke. Foto: Ad Kanters

Vrijwilligers gezocht voor heemkundekring Jan uten Houte

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Vrijwilligers gezocht voor heemkundekring Jan uten Houte. “We zijn hartstikke blij met jullie”, dat zei laatst iemand tegen mij omdat de Heemkundekring zo actief is en veel voor de bewoners betekent. Een groot compliment voor alle vrijwilligers die zich inzetten om materieel (potten en pannen) en immaterieel (tonpraten en Juul Bouwman) erfgoed te onderzoeken en daar niet alleen studie van te maken maar ook boekjes uit te geven en presentaties te geven.

En wat te denken van het uitgeven van een eigen magazine. Het was even hard ploeteren om het op tijd klaar te hebben maar met vereende kracht is het toch gelukt. Dank zij de inzet van Jan Zengerink (eindredacteur), Rob Schrauwen(vormgever), en Jos Martens namens alle schrijvers, is het blad ontstaan en uiteraard dank zij alle sponsoren. Onze sponsoren die zich hebben verbonden aan “het doorgeven” van ons erfgoed aan onze kinderen en kleinkinderen.

Bevrijding
Wat te denken van 75 jaar bevrijding van Etten-Leur? Veel vrijwilligers en ver daarbuiten zijn er mee bezig om vorm te geven aan een expositie, een rijtoer door de stad, een lezing en nog veel meer. Reuze interessant allemaal.
Heeft u ons nieuwe magazine al gelezen? Niet? Dan kunt u dat gratis afhalen op bv het gemeentehuis en op vele andere plekken is het te lezen. Zoals burgemeester Miranda de Vries al zei: ”Heemkunde staat voor kennis van je “Heem”, kennis van wat je “thuis” is. Onze toekomst is namelijk gebouwd op het verleden: zonder dat verleden geen heden en zonder heden geen toekomst.”

Vrijwilliger worden
Voor het verzorgen van de jaarlijkse lezingen, excursies en tentoonstellingen zoeken wij enthousiaste vrijwilligers. Mensen die van alle markten thuis zijn. Kortom, ben je met pensioen wat ga je dan doen? Kom bij ons en hoor wat er allemaal te doen is. Kennis van ICT, schrijven, editeren, sponsorwerving of andere zaken. Meld je aan en ga aan de slag. Iedereen die mee wil doen kan zich melden bij: Petra de Mönnink, Pr&communicatie, Email: prcommunicatie@janutenhoute.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief