Dames 1 viert feest na overwinning en promotie naar 1e klasse. FOTO RENÉ SCHOTANUS
Dames 1 viert feest na overwinning en promotie naar 1e klasse. FOTO RENÉ SCHOTANUS Foto: René Schotanus

Dames 1 Hockey Club Etten-Leur promoveert naar 1e klasse

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Zondag 2 juni kreeg Dames 1 van Hockeyclub Etten-Leur dé ultieme kers op de taart, winst van deze wedstrijd betekende weer promotie naar de 1e klasse. In Zwijndrecht werd met 2-3 gewonnen van Derby. Dames 1 kreeg de winst niet cadeau van het al gedegradeerde Derby, het bleef tot de laatste minuut spannend.

Al in de eerste minuut bracht Chris Snepvangers de bal voor en scoorde Anne Vervoort voor Etten-Leur (0-1). Binnen vijf minuten maakte Derby de gelijkmaker. Na een extra drinkpauze op deze bloedhete dag kwam Etten-Leur weer op voorsprong. Uit een strafcornervariant via Sofie Schilling wist Manouk van den Enden de bal zelfverzekerd via de korte hoek tegen de plank te krijgen (ruststand 1-2). Na rust speelde Etten-Leur volle press maar uit een scrimmage werd het toch 2-2. Het bleef lang gelijk en alleen bij winst zou Etten-Leur promoveren. Negen minuten voor tijd werd na een mooie aanval de winnende gemaakt door Inge Pellis. De ontlading was groot toen de promotie een feit was, iets waar dit team samen ongelofelijk hard voor geknokt heeft dit seizoen. Dit seizoen was turbulent, tussentijds werd er afscheid genomen van twee speelsters. Na deze periode is de groep nog hechter naar elkaar toegegroeid. Mede door teamspirit, positiviteit en energie heeft deze homogene groep de promotie weten te bewerkstelligen.

Na de promotie in 2017 vertrokken veel speelsters bij Dames 1 en verjongde het team. De doorgestroomde jeugd, waarvan de meeste de “hockeyliefde” en “het kampioen willen worden” al in de jeugd bijgebracht kregen door Martin Verberk (voormalig trainer-coach-TC), wist zich in 2018 nét niet te handhaven in de 1e klasse. De ervaren- en jonge speelsters bundelde de krachten en het jonge team had maar één jaar nodig om weer te promoveren. Jos Vermeulen heeft een bijzondere staat van dienst opgebouwd. De coach heeft 6 jaar zijn kwaliteiten bewezen en wist samen met Jorgen Kwinkelenberg voor het eerst in de historie van de club te promoveren naar de 1e klasse en na degradatie ook meteen dit jaar weer te promoveren.

Sofie Schilling

“Het was geen makkelijk seizoen, zegt Sofie Schilling, die met trots de aanvoerdersband van dit Dames 1 gedragen heeft. Door de veranderende samenstelling van Dames 1 en het blessureleed van dit seizoen was het geen makkelijke klus voor een team wat zo jong is. Maar als je ziet hoe we dat als team opgepakt hebben zegt het alles over dit Dames 1. Moed en vertrouwen in elkaar heeft ons dit mooie resultaat gebracht. Onze vaste supporters en invalsters van meisjes A1 bedanken wij. Ook onze staf Jos Vermeulen, Jorgen Kwinkelenberg en Jacqueline Peemen bedanken wij voor de steun, het vertrouwen en geweldige begeleiding. 2 juni 2019 was een prachtige zondag vol spanning, ontlading, emotie en kippenvel waarbij opgeven geen optie voor ons was. De ontlading na winst en promotie was groot bij alle speelsters, deze dag zal niemand van ons vergeten, aldus Sofie Schilling”.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief