Opening door directie KSE, Munnikenheide College en Nieuwe Nobelaer samen met burgemeester Miranda de Vries.
Opening door directie KSE, Munnikenheide College en Nieuwe Nobelaer samen met burgemeester Miranda de Vries. Foto: Ton van Boxel

Indrukwekkende happening bij opening Cirkel van het Leven

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Op donderdagavond 6 juni was de officiële opening van de fototentoonstelling Cirkel van het Leven in de Nieuwe Nobelaer. Het evenementenplein van de Nieuwe Nobelaer was al ver voor acht uur bomvol met bezoekers. In de verduisterde hal waar met licht en geluid de tijd werd gesymboliseerd, stond centraal een lichtzuil met foto’s. Dit als baken voor het middelpunt van de CIRKEL.

Er werd een levende cirkel gemaakt door meer dan tachtig deelnemers en samen brachten zij het lied Alles is NU. Kinderen, jongeren, zangers en rappers, dansers, muzikanten en gilde gaven samen een prachtige performance weg. Deze deelnemers kwamen uit diverse groepen uit Etten-Leur zoals; koor de Kerkzwervers, Cantadonnas, zanggroep ODI, Koorbusiness, kinderkoor de Hartegalen, kinderen musicalklas, kinderen van basisschool de Vierheemskinderen, dansgroep In10ce, CloveniersGilde Etten, Max Mini, Harmonie Constantia, leerlingen van de KSE en Munnikenheide College

Lied
De tekst van het lied wat zo massaal gebracht werd maakte bij de vele bezoekers echt wat los

Wacht niet om te vieren
Wacht niet om te vechten
Voor alles wat je waard is
Voor je 't weet is het voorbij
Wacht niet om te lachen
Wacht niet om te zeggen
Aan diegenen die je lief zijn
Blijf jij hier bij mij

Wacht niet om te dansen
Wacht niet om te vallen
Wacht niet tot secondes
Overgaan in een minuut
Want alles
Ja, alles
Is nu

Openingshandeling
Na dit optreden werd de openingshandeling verricht door de directie van de N. Nobelaer, KSE en Munnikenheide College samen met burgemeester Miranda de Vries. Hierna kon iedereen de grote foto-expositie gaan bekijken. De avond werd opgeluisterd door de schoolband van het Munnikenheide College en door optredens van leerlingen van de muziekklas KSE.

Fototentoonstellingen
Voor dit fotodocument zijn vele fotografen, jong en oud, zijn aan de slag gegaan met de thema’s van de Cirkel van het Leven. Velen in Etten-Leur en omgeving hebben hun bijdrage geleverd en mooie beelden toegevoegd. Alle facetten van het leven zijn vastgelegd, bijzondere, gewone en ontroerende momenten van geboorte tot de dood.
Ook de leerlingen van de KSE en het Munnikenheide College hebben aan dit fotoproject mee gedaan. Binnen het vak CKV is er fanatiek gefotografeerd en zo zien we ook hun kijk op de thema’s zoals liefde, cultuur, spel , oorsprong en dood.
Wie deze fototentoonstelling nog wil bezoeken kan in de Lambertuskerk het werk van de leerlingen nog bewonderen tot en met zondag 16 juni. In de Nieuwe Nobelaer zal ze nog te bezichtigen zijn tot 1 september. De fototentoonstelling Cirkel van het Leven blijft cirkelen in de omgeving van Etten-Leur tot het grote project Cirkel van het Leven tot leven komt ...net voor de sloop van de Nieuwe Nobelaer. 

Kinderen rappen tijdens openingsact.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief