Afbeelding
Foto: D66 Landelijk bureau

Voldoende lokalen voor alle Etten-Leurse schoolklassen

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur beschikt de komende jaren over voldoende lokalen om alle scholen te kunnen huisvesten. Dat blijkt uit de tussenrapportage over de onderwijshuisvesting.

"We hebben gekeken naar de groei van het aantal leerlingen de komende jaren. Daarbij zien we een lichte daling. Er zijn dus geen extra schoollokalen nodig", licht wethouder Kees van Aert zijn bevindingen toe. In de tussenrapportage is ook gekeken naar nieuwbouwontwikkelingen in het Van Bergenpark en Schoenmakershoek-Oost waar mogelijk meer gezinnen komen wonen.

Brede scholen

De afgelopen jaren zijn acht brede scholen in Etten-Leur opgeleverd. Een belangrijk vraagstuk is nu hoe deze lokalen moeten worden verdeeld over alle basisscholen. De drie onderwijskoepels SKPOEL (katholiek onderwijs), Stichting LeerSaam (openbaar onderwijs) en PCPO Midden-Brabant (protestants-christelijk onderwijs) voeren daarvoor overleg. "Dit blijkt meer tijd te kosten dan gedacht", benadrukt Van Aert.

Op dit moment is de verdeling van de scholen over de brede scholen niet optimaal. Daar wil Van Aert verandering inbrengen. De schoolbesturen en de kinderopvangorganisaties nemen de tijd om daar gezamenlijk uit te komen.

Verhuizing

Vorig jaar ontstond ophef op basisschool De Pontus van SKPOEL. Twee klassen kregen les in de schoolbibliotheek en in de docentenkamer. Uiteindelijk verhuisden deze leerlingen van brede school De Pijler naar De Hasselbraam. Daar was nog voldoende ruimte over. Ouders van kinderen op De Pontus waren het daar niet mee eens.

Zij zagen liever dat er noodlokalen werden geplaatst op De Pijler. Van Aert blijft van mening dat dit geen optie is als scholen onverwachts flink groeien. Hij wil niet dat er elders lokalen leegstaan. "We voldoen aan onze huisvestingsplicht als leerlingen op maximaal twee kilometer van de eigen school terechtkunnen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief