Schrijfster Sophie Jansen met twee leerlingen.
Schrijfster Sophie Jansen met twee leerlingen. Foto: Jansen

Sophie Jansen schrijft eerste Young Adult-boek

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Ze is pas 24 jaar maar de Etten-Leurse docente heeft nu al haar schrijfdebuut te pakken. Afgelopen vrijdag 7 juni vond de boekpresentatie van ‘Volg me’ plaats. Het eerste Young Adult boek (vanaf 14 jaar) van Sophie Jansen. Het boek volgt twee jongeren die zich staande moeten houden in een wereld die meer en meer lijkt te draaien om likes en volgers op sociale media.

In de kantine van scholengemeenschap De Nassau in Breda hadden leerlingen, collega’s, vrienden en familie zich verzameld voor het officiële moment. Van uitgeverij Karakter Uitgevers ontving Sophie het eerste exemplaar. Daarna volgde de signeersessie.

Sophie: "Lesgeven is een bron van inspiratie geweest voor dit boek. Ik kwam op het idee toen vorig jaar na de les een leerling bleef hangen en het hart luchtte over een persoonlijke situatie. Daarna besefte ik: iedereen die hier in de schoolgang loopt, heeft een eigen verhaal dat niet altijd even zichtbaar is voor de buitenwereld. Jongvolwassenen, zoekende, op weg naar volwassenheid."

Veel leerlingen waren aanwezig omdat zij feedback hebben geleverd op het boek. "Regelmatig vroeg ik mijn leerlingen om feedback, zodra ik een hoofdstuk af had. Dan kreeg ik leuke, nuttige en eerlijke reacties. Bijvoorbeeld een leerling die het woord 'ontiegelijk' had onderstreept. 'Mevrouw, dit kan echt niet. Niemand gebruikt dat woord!'. Uiteindelijk is het boek daardoor heel realistisch en herkenbaar geworden voor de jeugd.

Het boek is vanaf nu verkrijgbaar online en bij de bekende boekhandels.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief