Exposanten locatie 4. FOTO INEKE DUYNDAM
Exposanten locatie 4. FOTO INEKE DUYNDAM Foto: Ineke Duyndam

Achter de voordeur van da OAR 2019

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Voor het 5de achtervolgende jaar gaat de deur aan de Oude Bredaseweg 146, weer open bij Ineke Duyndam-Kester. Ineke, die al een 20 tal jaren haar passie uitoefent: schilderen met acryl en emotie, op doek soms ook op steigerhout, is al jaren een veel bezochte kunstenares tijdens de Open Atelier Route.

Hoewel haar werk hoofdzakelijk abstract is, slaat ze soms een zijweg in naar semi-abstract. Haar inspiratie haalt zij voornamelijk uit de natuur, reliëf in stenen en vakantiefoto´s. Met vorm, structuur, materialen en kleur laat zij het schilderij ontstaan tijdens het luisteren naar spirituele muziek. Zo komt er diepte, spanning en emotie in haar werk. Door jaren in de mode werkzaam geweest te zijn, is het combineren van kleuren haar niet vreemd. Het levert haar dan ook vaak veel mooie complimenten op. Veel van haar werken hebben inmiddels hun weg gevonden in, maar ook buiten Nederland. Momenteel zijn een ook een 7 tal werken te zien en bij de Belgische Artshop & Gallery “Pjez-Unik” te Antwerpen. Vanwege de grote vraag, is Ineke dit jaar begonnen met het geven van workshops. Echter dit zal beperkt blijven tot 1 a 2 keer paar jaar, daar ze anders te veel tijd moet inleveren voor het maken van haar eigen werk. Heel blij is Ineke met haar gast Ine Jordans. Deze kunstenares maakt prachtige beelden van steen. De combinatie heeft een versterkend effect op het werk van beide kunstenaressen, die samen al diverse keren succesvol hebben geëxposeerd. Website: inekeduyndam.exto.nl

Ine Jordans (beeldend kunstenaar), gastexposant bij Ineke. Opleiding o.a. bij Centrum voor Kunstzinnige Vorming Doornbos in Etten-Leur en Academie voor Beeldende Kunsten Sint Lucas in Kapellen (B). Lid van het Kunstenaarscollectief Halderberge. Zij werkt hoofdzakelijk met steen en klei, met een sterke voorliefde voor het werken met steen. Hakken in steen betekend beslissingen nemen. Soberheid en krachtige vormen, zijn typerend voor haar werk. Haar beelden zijn meestal geabstraheerd / figuratief. Bij het maken van haar werk spelen de natuurlijke vorm van de steen, haar gevoel en intuïtie een belangrijke rol. Elk beeld is een unica, omdat iedere steen weer anders is qua vorm, hardheid en technische mogelijkheden. Het werk van Ine wordt zeer gewaardeerd, dit is te merken aan het feit dat veel beelden van haar inmiddels een andere eigenaar hebben gekregen. Website: www.inejordans.nl. Facebook: facebook.com/inejordans.

U bent van harte welkom om kennis te maken met ons en onze kunstwerken op 13-14 en 15 september van 10.00 tot 17.00 aan de Oude Bredaseweg 146 te Etten-Leur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief