Sluipverkeer niet langer welkom in Donkerstraat

ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur sluit de Donkerstraat af voor gemotoriseerd verkeer. Binnenkort is alleen nog bestemmingsverkeer welkom.


Bewoners hadden geklaagd over een forse toename van automobilisten. "We hebben onderzoek laten doen. Daaruit blijkt dat veel sluipverkeer vanuit de Schoenmakershoek op deze manier naar Prinsenbeek en Zevenbergen rijdt. Daar is de Donkerstraat niet voor gemaakt", vindt wethouder Kees van Aert.

Gevaarlijke situaties

De Donkerstraat is een smal weggetje. Normaliter maken daar alleen de bewoners en gebruikers van landbouwverkeer gebruik van. "Er ontstaan nu gevaarlijke situaties als automobilisten een tractor willen passeren. Daar is de weg niet voor gemaakt. Bewoners zijn bezorgd, omdat hun kinderen ook op de fiets naar school gaan", licht Van Aert toe.

Bord

De gemeente heeft in overleg met de omwonenden van de Donkerstraat afgesproken dat er een bord komt te staan met een gesloten verklaring. Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) zullen met enige regelmaat in de spitsuren controleren. "Het probleem speelt zich alleen aan het begin van de ochtend en het eind van de middag af", benadrukt Van Aert.

Een pasjessysteem of paal die moet worden gepasseerd is volgens de wethouder geen optie: "Dat willen de landbouwers ook niet. Er komen geregeld loonwerkers naar de percelen. Voor hen is het heel onhandig eerst een pasje te moeten halen."

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief