Wessel Roks hier in Bavoloop 2019.
Wessel Roks hier in Bavoloop 2019. Foto: Ad

Tropische temperaturen spelen lopers Road Runners parten

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - De door tropische temperaturen geplaagde halve marathon van Roosendaal waren ook bij de lopers van Road Runners Etten-Leur van invloed op de gerealiseerde tijden.

Hans van der Meer was de enige die zich waagde aan de 21,1 km. De reden daarvan was dat hij zijn titel van vorig jaar wilde verdedigen. Hij slaagde daarin en hij verscheen weer als snelste 65-plusser op het podium met dien verstande dat niemand van zijn leeftijdscategorie het avontuur had aangedurfd. Hans noemde zijn tijd van 1.57.35 een draak van een tijd, maar toch proficiat Hans voor het prolongeren van de titel snelste M65. Ron van der Veen kwam eveneens op het podium als lid van het snelste bedrijventeam op de 4EM. Zijn individuele tijd was 32.06. In de uitslagen van de 10km kwamen nog voor de namen van Jack van Gaans en van Toon Fokkema. Zij brachten het tot een tijd van resp. 1.06.18 en 1.15.43.

Trackmeetings Utrecht

Op vrijdagavond 21 juni togen 4 leden van de wedstrijdgroep naar de atletiekbaan in Utrecht om daar hun krachten te meten op de 3000 meter. Atleten werden ingedeeld in 3 series. De snelste serie bestond uit atleten die bij de inschrijving een tijd van onder de 9.09 hadden opgegeven. De tweede serie werd gevormd door29 atleten met een opgegeven tijd tussen 9.10 en 10.00. Thijs Staps, Wessel Roks en Thomas Crul kwamen uit in die serie. Thijs Staps nam vanaf de start de koppositie tot 2000 meter. Hij vormde daarmee een prooi voor de achtervolgende lopers en een zevental atleten passeerde hem dan ook in de slotronden. Zijn eindtijd was 9.20,12 en hij bleef daarmee een viertal seconden boven zijn beste tijd van 9.16. Wessel Roks liep tot 1500 meter midden in de groep, maar kwam daarna alleen tussen de kopgroep en een tweede groep te lopen. Toch kon hij zijn tempo goed vasthouden en dat bracht hem tot de uitstekende tijd van 9,37,25 een verbetering van zijn tijd met maar liefst 33 seconden! Thomas Crul liep in de achterste gelederen. Achteraf had het z.i. best wat sneller gekund, maar een verbetering van zijn PR met 17 seconden naar 9.58,06 is een prima prestatie. Birgit Voorn liep in de derde serie. De eerste 1000 meter liep zij in 4.00. De tweede kilometer ging enkele seconden trager, maar in de slotkilometer kon zij zich herpakken. Het was helaas niet meer voldoende om onder de gewenst tijd van 12.00 te komen. Zij bleef steken op 12.00,05. Een prima prestatie Birgit en een verbetering met 4 seconden van haar tijd op de baan op 24 mei.

Vind je hardlopen leuk en je wil in wedstrijden proberen je grenzen te verleggen, kijk dan eens op de website van Road Runners Etten-Leur (www.rrel.nl). De wedstrijdgroep van Road Runners Etten-Leur traint op dinsdagavond. Afwisselend een week op de weg en de andere week op de atletiekbaan van AVRAchilles. Op zaterdagmorgen traint de wedstrijdgroep in het bos. Afwisselend in de Pannenhoef het bosgebied tussen Etten-Leur en Rijsbergen en in bosgebied Surae in Dorst. De overige trainingen voer je alleen uit. De aard van die trainingen worden door de trainer van de groep samengesteld en besproken. Je kunt een 4-tal weken meedoen en kijken of het je bevalt. De minimumleeftijd om lid te worden van Road Runners Etten-Leur is 16 jaar.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief