Foto: Brabantse Delta

Startsein voor verbetering dijken Etten-Leur en Halderberge

ETTEN-LEUR - Op woensdag 10 juli wordt de openingshandeling verricht van de werkzaamheden met betrekking tot het project Verbetering Regionale Keringen, Deelgebied Midden in de gemeenten Etten-Leur en Halderberge.


De komende jaren verbetert waterschap Brabantse Delta de regionale keringen. Een regionale kering is een dijk of kade die het gebied beschermt tegen hoogwater op de West-Brabantse rivieren zoals de Mark, Dintel en Vliet. Behalve de dijken in de gemeenten Etten-Leur en Halderberge worden ook die in Steenbergen, Breda, Moerdijk en Drimmelen de komende jaren verbeterd. Uiterlijk in 2023 moeten ze voldoen aan de eisen die de provincie Noord-Brabant heeft gesteld.

In Deelgebied Midden In de gemeenten Etten-Leur en Halderberge hebben bewoners en het waterschap na diverse dijkinspiratie bijeenkomsten gekozen voor een andere oplossing dan verbetering van de dijken langs de Leursche Haven en de Laaksche Vaart. In plaats daarvan is gekozen voor de plaatsing van twee keermiddelen met gemalen, grote pompen met een gebouw erom heen. De ene komt aan de monding van de Mark bij de Leursche Haven en de andere aan de monding van de Mark bij de Laaksche Vaart.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief