Nederlands Drukkerij Museum: een DOE-museum tijdens de zomermaanden.
Nederlands Drukkerij Museum: een DOE-museum tijdens de zomermaanden. Foto: C. Jochems

Vier de zomervakantie in het Nederlands Drukkerij Museum

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - De komende zomervakantie zijn er in het Nederlands Drukkerij Museum verschillende activiteiten te beleven voor kinderen van alle leeftijden!

Kinderen maken hun eigen (kleur)boek, die ze vervolgens kunnen inkleuren. Of waarin je kunt stempelen met houten letters van wel 100 jaar oud. Ze drukken een boekenlegger op een hele oude drukpers. Teveel om op te noemen.

Voor de wat oudere kinderen is er een speurtocht. Of ze kunnen hun naam zetten met losse loden letters en dit vervolgens afdrukken op een hele oude drukpers. Voor deze groep is het natuurlijk spannend om een echt boek te maken.

In de zomervakantie wordt het museum dus een DOE-MUSEUM voor kinderen, waar je wel vuile handen kunt krijgen.

En natuurlijk is er ook nog de succesvolle tentoonstelling “Marten Toonder -een uniek dubbeltalent- “ met aandacht voor het leven en werk van Marten Toonder. Een tentoonstelling met veel originele schetsen, tekeningen en strips.

Dus: tot ziens in het DOE-museum van Etten-Leur!

Het Nederlands Drukkerij Museum is te vinden aan de Leeuwerik 8 in Etten-Leur. Het museum is open op dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 16.30 uur en op de zondagen 7 en 21 juli van 13.00 tot 16.30 uur.

Wil je hier meer over weten? Zie onze site: www.nederlandsdrukkerijmuseum.eu.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief