Selene Wortel eindigde 5x in de top 15 van Nederland op het Open Nederlandse Kampioenschap Foto: Richenne Zeebrechts

Selene Wortel zwemt top 12 van Nederland binnen op 200 meter wisselslag

ETTEN-LEUR - In het weekend van 21, 22 en 23 juni vond het Open Nederlands Kampioenschap lange baan zwemmen plaats in zwembad de Amerena in Amersfoort. Zwemmers en zwemsters van alle leeftijden zwemmen tegen elkaar. Er zijn dus geen verschillende leeftijdscategorieën. De zussen Selene en Nadja Wortel uit Etten-Leur wisten zich (net als 553 anderen) voor dit nationale eindtoernooi te plaatsen.

Selene had 8 limieten behaald, maar besloot zich te focussen op 6 afstanden. Op maar liefst 4 van deze afstanden eindigde ze bij de beste 16 zwemsters, waardoor ze in de finale mocht starten. Haar beste prestatie zette ze neer op de 200 meter wisselslag (2.27.49). Op deze afstand eindigde ze als 12e van Nederland. Op de 50 (34.23) & 100 (1.16.37) meter schoolslag wist ze de 14e plek te behalen. Op de 400 meter wisselslag was haar 5.24.07 (slechts 0,07 seconden boven haar persoonlijke record) goed voor een 15e plaats van Nederland.

Daarnaast kwam ze nog in actie op de 50 meter vlinderslag (30.29, 52e plaats) en 200m schoolslag (2.58.74, 34e plaats). Ook sloot ze de 4x100 meter vrijeslag af. Het team, bestaande uit Valesca van den Bogert, Christel Brugmans, Nadja & Selene Wortel, eindigde hier als 14e.

Nadja beklom 5 maal het startblok in de Amerena. Ze had meer limieten behaald, maar kon in verband met werk en school niet elke dag starten. Op de 100 meter vrijeslag eindigde ze als 61e in 1.02.45. Haar beste prestatie was op de 200m schoolslag. Ze eindigde als 29e met 2.54.87. Op de 50 meter rugcrawl tikte ze als 53e aan in 33.65. Op de 50 meter schoolslag finishte ze als 51e in 36.34. Ook was Nadja startzwemster op de 4x100 meter vrijeslag.