Foto: Google Maps

Hoe kunnen de gebruiksfuncties van het Oderkerkpark vergroot worden?

ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur gaat onderzoeken hoe de gebruiksfuncties van het Oderkerkpark vergroot kunnen worden zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het park.


Het onderzoek maakt onderdeel uit van het raadsprogramma 2018-2022 met de titel 'Samen maken we Etten-Leur'. Het college van burgemeester en wethouders heeft hiertoe een aanpak gemaakt die deze week verstuurd is naar de leden van de gemeenteraad. 

In het raadsprogramma staat dat de gebruiksmogelijkheden vooralsnog niet maximaal benut worden. Daarom wordt nu eerst onderzocht welke gebruiksfuncties het Oderkerkpark momenteel heeft en welke mogelijkheden inwoners en andere partners voor het park zien. Centrale doelstelling is om een aantrekkelijk, gebruikersvriendelijk park te creëren. Overigens is naast de reguliere onderhoudsbudgetten geen budget beschikbaar voor aanvullende plannen of activiteiten, zo laat de gemeente weten.

Het proces verloopt in verschillende fases. Deze zomer gaan gemeentemedewerkers in gesprek met bewoners over hoe zij het park beleven. Het gaat hier niet alleen om gesprekken met buurtbewoners, want het park is voor de hele gemeente bedoeld. Daarom worden ook passanten en gebruikers aangesproken. 

Getracht wordt alle input van (buurt)bewoners en andere partners visueel te vangen. (Buurt)bewoners wordt daarom gevraagd hun verhaal op een ansichtkaart te schrijven en passanten verzocht om digitaal (via Whatsapp/e-mail, inclusief foto van het park/selfie in het park) hun input te leveren. Kinderen wordt gevraagd we via (stoepkrijt)tekeningen hun ideale park te tekenen. Op die manier ontstaat er een collage van functies, beelden en ideeën.

Deze input wordt op een later tijdstip tentoongesteld aan alle geïnteresseerden, mogelijk in de kapel van het Oderkerkpark. Uiteindelijk stelt de gemeenteraad de gebruiksfunctie van het park vast en geeft daarbij mogelijk nog randvoorwaarden mee voor de uitwerking van een uitvoeringsplan. Vervolgens stelt het college met partners dit uitvoeringsplan op.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief