Foto: Quadrant Architecten BNA

Komt Kiki Bertens straks trainen in nieuw ultramodern tenniscentrum Etten-Leur?

ETTEN-LEUR - Kiki Bertens en andere internationale toppers die komen trainen in Etten-Leur? Op termijn de Daviscup in de gemeente? Hans Remie sluit het niet uit. Op zijn initiatief en naar zijn idee wordt op de laatste vrijstaande kavel op het Trivium een ultramodern tenniscentrum gebouwd waarvan onder andere het dak open kan. Eind dit jaar wordt het slaan van de eerste paal verwacht en in september 2020 de opening.


Vrijdag hebben Remie en burgemeester Miranda de Vries de handtekeningen gezet voor de verkoop van de laatste kavel in het Trivium. Remie is eigenaar van tennishal TopShot aan de Couperuslaan, die op termijn gesloopt worden om plaats te maken voor woningen. Op het Trivium komt een nieuwe twee verdiepingen tellende hal, uitgerust met de laatste technische snufjes.

Zichtlocatie

Het tenniscentrum krijgt niet voor niets de naam ORS-ZUIT. De letters staan voor: Open Roof Systems-Zeker Uniek In Tennis. Remie: "Ik ben heel blij dat we hier ORS kunnen gaan bouwen, er is heel veel vraag naar. Ik ben ervan overtuigd dat het tenniscentrum straks een zichtlocatie wordt voor heel Europa. Daarnaast sluit de locatie prima aan op de onderwijs- sport- en leisure voorzieningen die zich al op het Trivium bevinden."

Vier minuten

Naast een stukje ondersteunende horeca komen er naast zes bowling- en vier squashbanen, beneden vier hardcourt tennisbanen en boven zes gravelbanen en vier padelbanen. Remie: "Ik kocht ooit een tennishal in september en die was helemaal vol tot maart. Maar daarna stond de hal heel de zomer leeg. Dat vond ik niet zo slim. Daarom bedacht ik om iets te bouwen wat je een heel jaar kunt gebruiken." Het dak kan in vier minuten tijd open en dicht en dat kan ook per baan. "De dakpanelen schuiven als het ware over elkaar heen."

Afspraken

De vier hardcourt banen zijn uniek voor de regio. "Die zijn hier niet in de omgeving. Als Kiki Bertens in Nederland op hardcourt wil trainen is de eerst dichtstbijzijnde voorziening in Ridderkerk." Remie heeft ook al afspraken gemaakt met het op het Trivium aanwezige medisch centrum en het hotel. "Als de betere tennissers uit Nederland en daarbuiten straks naar hier komen om te trainen, komen ze meestal niet voor een paar uur. Misschien wel twee dagen of een week. Die moeten dan wel kunnen overnachten."

Duurzaam

Wat nog meer uniek is? "Iedere bestaande tennishal is donker, aardedonker. Waarom weet niemand, dat is al jaren zo. Hier kun je straks 80 procent van de tijd tennissen zonder kunstlicht. Wat niet alleen prettiger is, maar ook duurzaam." Hans Remie zet zeker ook in op het recreatieve tennis in de hal: "Dat is belangrijk. Steeds meer tennishallen gaan dicht."

Parkeerplaatsen

Bij het tenniscentrum komen 75 parkeerplaatsen. Als de Daviscup ooit naar Etten-Leur komt, zijn dat er vast te weinig. "Daar vinden we tegen die tijd wel wat op", besluit burgemeester Miranda de Vries lachend.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief