De winnaar van de dagprijs, Jef Roovers.
De winnaar van de dagprijs, Jef Roovers.

Vijfde wedstrijd zomeravondcompetitie HSV De Kleine Voorn

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Na een bijzonder geslaagde eerste competitiehelft waarvan alle wedstrijden in de Schoenmakershoek zijn gevist en waarin de vangsten meer dan goed waren, was voor het eerst dit seizoen een wedstrijd gepland op de steigers van de Leurse haven aan het Jaagpad.

Vol verwachting of de vis ook op deze locatie gretig naar het aangeboden aas zou happen, meldden negentien deelnemers zich onder prima weersomstandigheden, met de zon in de rug, aan de waterkant. De vangsten waren natuurlijk niet zoals in de Schoenmakershoek, dat had de grootste optimist onder de vissers ongetwijfeld ingecalculeerd, maar ze waren beslist niet slecht. De gezamenlijke deelnemers brachten 257 vissen op het droge waarvan er ook nog eens 62 boven de vereiste maat waren. Als ik kijk naar de vergelijkende periode vorig jaar, toen er in de tussen 21 juni en 19 juli drie wedstrijden werden gevist in hetzelfde water, waren de totalen respectievelijk 144-140-105.

In vak A ging de overwinning naar Johan Snoeren die daarmee voor de vierde keer in vijf wedstrijden een “1” liet noteren. Johan ving twaalf vissen, netjes verdeeld in zes boven en zes onder de maat, waarmee hij 168 punten noteerde. Tweede in dit vak werd Henk Kokke die met vijf maatvissen en tien “kleintjes” 166 punten scoorde. Op de derde plaats eindigde Rene Verhoef, die evenals Johan Snoeren twaalf vissen ving. Bij Rene hadden de vissen een waarde van 141 punten dankzij o.a. vijf vissen boven de maat. Hij zal ongetwijfeld met meer voldoening naar huis zijn gegaan dan bij de vorige wedstrijden in de Schoenmakershoek waarin het hem maar niet lukte om een aansprekende prestatie neer te zetten.

Michael van Ginneke lijkt niet van plan om Johan Snoeren, de leider in het tussenklassement, de eindzege cadeau te geven. Na twee eerdere tweede en één eerste plaats behaalde hij nu weer een eerste plaats in zijn vak. Michael ving met 42 stuks de meeste vissen van alle deelnemers waarmee hij 356 punten vergaarde. Zes van de 42 stuks waren groter dan de vereiste maat. Op de tweede plaats in vak B eindigde Jef Roovers met 258 punten, gerealiseerd door 28 vissen, waarvan zes maatse, op het droge te brengen. Omdat zowel Johan Snoeren als Michael van Ginneke de dagprijs al eerder wonnen, mag Jef deze als bonus aan zijn palmares toevoegen. Cees van Gils maakte het podium in dit vak compleet door met zestien vissen 225 punten te behalen. Samen met Cees Maas ving hij de meeste maatvissen, zeven stuks.

Programma

Zaterdag 13 juli: Tweekamp bij ’t Alfertje te Zundert.

Donderdag 18 juli: zesde wedstrijd zomeravondcompetitie. Vissen van 18:45 tot 20:45 uur op de steigers in de Leurse haven. Inschrijven tot 45 minuten voor aanvang in ons clublokaal café zaal Roeloffs.

Zaterdag 20 juli: vijfde wedstrijd zaterdagochtendcompetitie. Vissen van 9:30 tot 12:00 uur op de steigers in de Leurse haven. Inschrijven tot 45 minuten voor aanvang in ons clublokaal café zaal Roeloffs.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief