Foto's-on-Tour. FOTO IVN NATUURFOTO WERKGROEP
Foto's-on-Tour. FOTO IVN NATUURFOTO WERKGROEP Foto: IVN Natuurfoto werkgroep

Natuur even achter glas

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - IVN Etten-Leur en omstreken, heeft weer nieuwe natuurfoto’s van haar Natuurfotowerkgroep ingelijst en voor u ter bezichtiging opgehangen in de hal van het gemeentehuis te Halderberge. Deze 2e editie van de reizende expositie ‘IVN-foto’s-On-tour’ is de gehele maand juli te bezoeken en te bewonderen!

Alle foto’s zijn in de omgeving van Halderberge, Etten-Leur en Moerdijk gemaakt en de onderwerpen zijn allen inheems, dat wil zeggen dat ze hier van oorsprong vandaan komen, oer-Hollands. U kunt ze dus gewoon vinden in uw buurt of iets daarbuiten.

“Natuur is heel dichtbij!”

Men heeft sommige objecten met zogenaamde ‘macrolens’ gemaakt, waardoor je een totaal ander beeld krijgt van bijvoorbeeld een mos plantje. Deze ‘kleine wereld’ is sprookjesachtig mooi! Om meer te weten te komen over het dier of plant of landschap op de foto, zijn er wetenswaardigheden bijgevoegd, een kleine ‘educatief-momentje’ met leuke ‘weetjes’.

Maar wie is dan IVN?

“Inzet Voor Natuur” zo onthoudt men waar IVN voor staat. Zij laat als natuurorganisatie, via haar lokale afdelingen, jong en oud beleven hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is! Juist door het organiseren van natuur cursussen, op ‘Doe-dagen’, tijdens workshops of wandelingen met gids, te vertellen over de natuur in de eigen straat, buurt of iets daarbuiten. De natuur activiteiten ‘ladder’ voor de 2e helft van dit jaar vindt u op onze site of binnenkort op onze Facebookpagina.

Daarnaast werkt IVN ook met én voor andere natuurorganisatie en praat mee en adviseert o.a. gemeenten, over groen in de buurt zoals ‘Tiny Forest’.

Ook ondersteunen zij de dieren die wel wat extra hulp kunnen gebruiken, zoals uilen en vleermuizen. Voor informatie over lidmaatschap, wandelingen met een gids, openbare ‘Natuur-thema-avonden’, vrijwilligerswerk en alle andere (kinder-, familie-) activiteiten, kijk op de site www.ivn-etten-leur.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief