Amber, Roos, Yfke, Sophie, Lotte, Quinty, Jasmijn, Lieke en Isa (D-team). FOTO PAUL RUTTEN
Amber, Roos, Yfke, Sophie, Lotte, Quinty, Jasmijn, Lieke en Isa (D-team). FOTO PAUL RUTTEN Foto: Paul Rutten

Succesvol eerste seizoen voor TSWB

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - TSWB heeft het eerste half jaar deelgenomen aan verschillende wedstrijden, zowel binnen als buiten Brabant. Sinds dit jaar hebben sommige teams een nieuwe samenstelling. Een aantal van onze jongere meiden gingen ook voor de eerste keer alleen de vloer op, wat altijd extra spannend is zo alleen voor de jury. Een groot deel van onze leden hebben de plaatsingsnorm behaald voor de Brabantse kampioenschappen en/of de Nederlandse kampioenschappen.

De solisten die geplaatst zijn met hun artistiek programma zijn: Lotte Damen, Lotte Timmermans, Annelore Daamen, Evi van Koulil, Tessa Mol, Naomi Damen, Britt Smulders, Dominique Brouwers, Samantha Aarts, Kristy Spaans, Jetske Bastiaansen, Evelien Oostvogels, Charissa Roovers, Birke Bastiaansen, Nina Vergouwen en Bo de Leeuw.

Lotte Damen en Jasmijn Meeder hebben hun plaatsingsscore gehaald met het onderdeel sterparade.

Verder hebben we nog een aantal duo’s die voldaan hebben aan de plaatingsscores. Dit zijn: Lotte Damen & Yfke Brouwers, Dominque & Quinty Brouwers, Chloe Staes & Tess Moelands, Naomi Damen & Leonie Pluer, Samantha Aarts & Tessa Mol, Birke & Jetske Bastiaansen, Nina Vergouwen & Myrthe Keustermans.

Evi van Koulil, Annelore Damen en Sofie Goos vormen samen het ensemble van TSWB. Ook zij hebben hun score behaald en zullen deelnemen aan de brabantse kampioenschappen.

De meiden van het D-team zijn de jongste dames van de vereniging. Het D-Team bestaat uit: Quinty, Roos, Yfke, Lotte, Amber, Jasmijn, Sophie, Lieke en Isa. Zij wisten de laatste wedstrijd genoeg punten te halen voor de brabantse kampioenschappen. Dit zal voor vele van de meiden ook de eerste keer zijn dat ze deelnemen aan de kampioenschappen. Het C-team van TSWB bestaat uit: Lotte, Kristy, Tessa, Sofie, Annelore, Evi en Britt. Zij behaalde niet alleen hun plaatsingsscore, maar ook promoveerde zij naar de midden klasse. Zij zullen dus na de vakantie uitkomen in een hogere categorie.

Dominique, Naomi, Samantha, Leonie, Chloe en Tess vormen het B-team. Zij hebben ook hun score behaald voor zowel het NK als BK. Ook dit team heeft promotie behaald en zal de volgende wedstrijd uitkomen in de top klasse.

Als laatst hebben we nog het A-team. Kyra, Jay, Jetske, Birke, Madelaine, Bo, Evi en Charissa zijn sinds dit jaar samen. Zij hebben de score behaald voor het NK

Buiten de scores van het BK zijn er ook scores behaald voor het NK. Charissa, Britt, Leonie, Tess, Chloe, Bo, Samantha hebben hun score behaald met hun twirling 1 baton. Bo, Chloe, Kyra en Jetske hebben hun score behaald met hun 2-baton. Met het onderdeel artistic zullen Samantha, Tess, Britt, Leonie, Bo en Madelaine naar het NK gaan. Chloe & Tess, Bo & Evi, Evi & Birke zullen met hun artistic pair deelnemen aan het NK. Samantha, Charissa en Bo hebben ook nog eens hun score gehaald met hun freestyle.

Voor TSWB was dit een mooi begin van het eerste seizoen. Er zijn al vele plaatsingen binnen, maar na de vakantie wordt er weer hard door getraind voor nog meer plaatsingen en natuurlijk voor een mooie score op de kampioenschappen.

Voor meer informatie kunt u terecht op de facebookpagina van twirlingsportwestbrabant.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief