De winnaar van de zaterdagochtendwedstrijd, Cees van Gils
De winnaar van de zaterdagochtendwedstrijd, Cees van Gils

Vierde wedstrijd zaterdagochtendcompetitie HSV De Kleine Voorn

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Onder heerlijke zomerse omstandigheden begaven zich dertien deelnemers naar het wedstrijdparcours aan het Jaagpad om elkaar te bestrijden tijdens de vierde wedstrijd van onze zaterdagochtendcompetitie. Twee wedstrijdvissers moesten verstek laten gaan en meldden zich keurig af bij onze wedstrijdcommissie. De kwantiteit van de gevangen vis was redelijk met gemiddeld ruim tien vissen per persoon, daartegenover staat dat de kwaliteit meer dan goed was. Er werden 49 maatvissen gevangen waaronder zeventien brasems.

Peter Mathijssen leverde een wel zeer bijzondere prestatie door in vak A maar liefst zes brasems op het droge te brengen. Samen met een ondermaats visje leverde hem dat 547 punten op, een totaal dat geen enkele concurrent kon benaderen. Wedstrijdleider Ad Voermans ving zes maatvissen waaronder drie brasems die hem 346 punten en plaats twee in zijn vak opleverden. Johan Hultermans had aan vijf vissen waaronder drie brasems voldoende om de derde plaats voor zich op te eisen. Johan scoorde 278 punten. Op de vierde plaats eindigde Cees Maas die net als Peter Mathijssen zes maatse vissen en één kleintje ving. In tegenstelling tot zijn concurrent ving Cees slechts één brasem waardoor hij bleef steken op 221 punten.

In vak B ging de overwinning naar Cees van Gils die dertien vissen ving, zes boven en dertien onder maat. Ook Cees ving brasems en wel twee stuks die hem samen met zijn overige vangst op een puntentotaal van 379 bracht. Als bonus mag Cees voorafgaande aan de volgende wedstrijd de dagprijs in ontvangst nemen omdat één van zijn brasems met een lengte van 55 cm. (100 punten), de grootste was die zaterdag is gevangen. Peter Mathijssen had ook een brasem van dezelfde grootte maar omdat hij de dagprijs al een keer eerder won, gaat hij deze week naar Cees. Cees van Gastel legde met 230 punten beslag op plaats twee. Hij realiseerde zijn puntentotaal met drie maatvissen en dertien ondermaatse. Bart Klep completeert de top drie in dit vak door tien vissen te vangen, vijf onder en vijf boven de maat. De vissen van Bart vertegenwoordigden een waarde van 223 punten. Zowel Cees van Gastel als Bart Klep vingen ieder één brasem.

Tweekamp bij ’t Alfertje in Zundert

Zaterdag 13 juli is de jaarlijkse tweekamp bij en tegen ’t Alfertje gevist in de grootte put te Wernhout. De tweekamp eindigde in een ruime overwinning voor ’t Alfertje. Met een vijfde plaats in vak B was Michael van Ginneke de beste deelnemer namens onze vereniging.

Programma

Donderdag 18 juli: zesde wedstrijd zomeravondcompetitie. Vissen van 18:45 tot 20:45 uur op de steigers in de Leurse haven. Inschrijven tot 45 minuten voor aanvang in ons clublokaal café zaal Roeloffs.

Zaterdag 20 juli: vijfde wedstrijd zaterdagochtendcompetitie. Vissen van 9:30 tot 12:00 uur op de steigers in de Leurse haven. Inschrijven tot 45 minuten voor aanvang in ons clublokaal café zaal Roeloffs.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief