Opstapgroep Turfloop Schijf, met Paul van Dongen (3e links staand ) en Ann Smout (gehurkt rechts).
Opstapgroep Turfloop Schijf, met Paul van Dongen (3e links staand ) en Ann Smout (gehurkt rechts).

Nieuwe opstapgroep bij Achilles

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - We gaan er weer voor. Een nieuwe opstapgroep gaat op maandag 29 juli van start. Met een nieuw concept. Met ‘nieuwe’ trainers: Paul van Dongen en Ann Smout.

Bij Achilles in Etten-Leur start jaarlijks een nieuwe opstapgroep voor mensen die (opnieuw) willen leren hardlopen. De cursus is onder meer bedoeld voor degene die geen ervaring in lopen heeft, maar wel in de buitenlucht op een gezonde manier aan haar of zijn conditie wil werken. De opstapgroep van Achilles is ook geschikt voor mensen die in het verleden al wel hardgelopen hebben en dit nu weer willen oppakken. Je kunt bij Achilles gestructureerd en gedisciplineerd opnieuw gaan (leren) hardlopen.

Door het lopen onder begeleiding in een groep train je nooit te snel en te veel. Een ander voordeel is dat we voorkomen dat de individuele loper die enthousiast begint, al snel weer stopt met lopen omdat het die week toevallig niet uitkomt. In een groep stimuleer je elkaar. Lopers zorgen er onderling al snel voor dat men tijd vrij maakt en de discipline opbrengt om de gehele cursus te volbrengen. Samen ga je door!

Uit cursussen in het verleden is gebleken dat ook de trainers het nodige enthousiasme weten over te brengen. Onze vereniging ziet jou graag komen!

ARV Achilles uit Etten-Leur heeft met dit trainingsprogramma inmiddels vele mensen aan het hardlopen gekregen. Je krijgt begeleiding van twee gediplomeerde en ervaren looptrainers, die oog hebben voor je individuele situatie. Je werkt aan je conditie en je gezondheid, met als uiteindelijk doel om op zondag 27 oktober mee te doen aan de 5 kilometer van de Van Oers Marathon Brabant. De start is om 12:00 uur!

De eerste training

De aanvang van de eerste training, die gehouden wordt op de atletiekbaan van het sportcomplex De Lage Banken aan de Concordialaan, begint op 29 juli om 19:00 uur en duurt tot 20:30 uur.

Met een twaalftal begeleide trainingen wordt toegewerkt naar een succesvolle deelname aan de 5 kilometer van de Van Oers Marathon op zondag 27 oktober in Etten-Leur.

Paul van Dongen en Ann Smout

Deze loopcursus wordt gegeven door twee zeer ervaren opstaptrainers, die hun sporen op dit gebied al ruimschoots hebben verdiend in onder meer Oud Gastel, Galder, Chaam, Zundert en op 13 juli namen ze met met succes afscheid van de opstapgroep in Schijf.

Je kunt je opgeven via https://www.arv-achilles.nl/inschrijfformulier-opstapgroep. Meer informatie: mail naar opstapgroep@arvachilles.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief