Uitzinnige vreugde na het behalen van de 3de plaats.
Uitzinnige vreugde na het behalen van de 3de plaats. Foto: Henk Vermunt

Rowi behaald derde plaats op Nederlands Recreanten Volleybal Kampioenschap

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Op 13 juli jl. stond in Sportcentrum Olympos CT te Utrecht het Nederlands Recreanten Kampioenschap op stapel. Omdat ROWI heren recreanten tijdens het Brabants kampioenschap, afgelopen mei, 3de was geworden hadden zij recht om in Utrecht deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap.

Vol verwachting werd er om 9:15 uur afgereisd naar de Domstad. Er werd gespeeld in 2 poules van 4, waarna de nummers 1 en 2 van beide poules door middel van kruisfinales gingen uitmaken wie zich uiteindelijk Nederlands mocht kronen.

De eerste poulewedstrijd tegen Sparta uit Zelhem, was voor ROWI nog wennen, omdat we in deze samenstelling nooit eerder hadden gespeeld. Toch verliep de wedstrijd redelijk en eindigde ondanks vele servicefouten in een gelijkspel.

Meteen erna stond de 2e wedstrijd tegen RVN uit Nieuwegein op het programma. Een team wat degelijke tegenstand bood. Uiteindelijk won ROWI deze wedstrijd met een mindere servicepass maar dankzij goede aanvallen .

Als ROWI nu de derde poulewedstrijd kon winnen waren we verzekerd van een 2e plaats en het spelen van de kruisfinale. Dat zou een geweldige prestatie zijn. ROWI won ook van OKV uit Harmelen en behaalde hierdoor een 2e plaats in de poule, jammer dat we op set gemiddelde net niet de eerste plaats behaalden.

Na een klein uurtje wachten speelde ROWI de kruisfinale tegen VC Sudore uit Rosmalen, de nummer 1 uit de andere poule en regerend kampioen. Het was een slopend gevecht en er werd geknokt voor elk puntje. De eerste set won Rowi met 17–15 maar de 2e set ging verloren met 19–16 . Door dat ene punt verschil in het nadeel van ROWI, pakten we net naast de finale om het Nederlands Kampioenschap.

Bleef de troostfinale over tegen Havoc uit Haaksbergen. Iedereen was na die teleurstelling toch zeer gemotiveerd om dan toch zeker 3de te worden.

Met een behoorlijk verschil heeft Rowi gedecideerd de 3de plaats gepakt, een prestatie waar we met z’n allen trots op mogen zijn. Mark, Matthijs, Erik, Pieter, Werner, Michel , Dragan en Henk van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief