Louis Melisse, de winnaar van de beide wedstrijden.
Louis Melisse, de winnaar van de beide wedstrijden.

Zomeravondcompetitie HSV De Kleine Voorn

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Achttien deelnemers hebben donderdag 1 augustus de voorlaatste wedstrijd van onze zomeravondcompetitie gevist. De omstandigheden waren redelijk evenals het aantal gevangen vissen. Het kan altijd beter maar het verleden heeft ons geleerd dat het vaak slechter was.

Dagprijswinnaar van deze wedstrijd werd Louis Melisse, die dit vooral dankte aan het groot aantal maatvissen dat hij ving. In zijn vak B waren twee deelnemers die meer vissen vingen maar deze waren een stuk kleiner dan de exemplaren die Louis op het droge bracht. Met twintig vissen waarvan veertien aan de maat realiseerde hij 436 punten. Op plaats twee eindigde Ton Aarts die 36 vissen ving, de meeste van alle deelnemers. Met deze vangst liet Ton 326 punten noteren. Met 323 punten, behaald dankzij 31 vissen, nestelde Cees Maas zich op plaats drie in dit vak.

In vak B ging de overwinning naar Terry van Dijk die zijn overwinning, evenals Louis in het andere vak, dankte aan het groot aantal maatvissen dat hij ving in verhouding tot de overige deelnemers. Terry ving dertien vissen waarvan er zeven de vereiste maat hadden. Een van de maatvissen was een brasem van 52 cm., een lengte die deze dag door geen enkele concurrent werd benaderd. De waarde van Terry zijn vissen was 292 punten. John Mathijssen ving eveneens dertien vissen die een waarde hadden van 152 punten, voldoende voor plaats twee in zijn vak. Jef Rovers maakte met 150 punten het podium van vak B compleet, dit ondanks dat hij met vijftientien vissen de meeste stuks in zijn vak ving.

Zaterdagochtendcompetitie

Tijdens de zesde wedstrijd van de zaterdagochtendcompetitie werden door dertien deelnemers 160 vissen gevangen die een waarde vertegenwoordigden van 1455 punten, totalen die deze competitie nog niet werden gerealiseerd. Ook het weer was prima dus niets te klagen voor de deelnemers.

In vak A ging de overwinning naar Louis Melisse die met veertien vissen 166 punten liet noteren. Een brasem van 47 cm., die Louis ving, was erg belangrijk voor hem. Niet alleen gaf deze vis de doorslag bij de puntentelling en bezorgde hem plaats “1” maar hij was ook de op één na grootste vis die deze zaterdag werd gevangen. Omdat de eigenaar van de grootste vis, Henk Kokke, de dagprijs al een keer won, mag Louis deze voorafgaande aan de volgende wedstrijd in ontvangst nemen. Met 129 punten, behaald door elf vissen te vangen werd Michael van Ginneke tweede, ruim voor Peter Mathijssen die, met vijftien vissen, 113 punten en plaats drie behaalde.

Henk Kokke was zaterdag met afstand de meest succesvolle deelnemer. Henk ving de meeste vissen (26), behaalde het hoogste puntentotaal (316), ving de grootste vis (50 cm.) en ving de meeste maatvissen (6 stuks). Het moge duidelijk zijn dat Henk eerste werd in vak B. Met zestien vissen en 124 punten werd Cees Damen tweede, terwijl Cees van Gastel de derde man was op het ereschavot. Cees noteerde 116 punten dankzij 19 vissen.

Programma

Dinsdag 13 augustus 2e vakantiewedstrijd: De wedstrijd wordt gevist tussen 12.30 en 15.00 uur. Onmiddellijk na de wedstrijd prijsuitreiking in café zaal Roeloffs.

Donderdag 15 augustus: 8e wedstrijd zomeravondcompetitie: Vissen van 18.45 tot 20.45 uur.

Zaterdag 17 augustus: 7e wedstrijd zaterdagochtendcompetitie: Vissen van 9.30 tot 12.00 uur.

Voor alle wedstrijden inschrijven: vissen op de steigers in de Leurse haven, inschrijven tot 45 minuten voor aanvang in café zaal Roeloffs.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief