Annika en Ed Suiker.
Annika en Ed Suiker. Foto: vrij

Voetjes van de vloer in Den Drempel

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Ben je ook een fan van de muziek uit de jaren 50 en 60? Wil je graag gelijkgestemden ontmoeten? En vind je het leuk om op die muziek te leren dansen? Kom dan woensdag 28 augustus om 19:30 uur een gratis proefles boogie woogie bijwonen in Den Drempel aan de Papenstraat 47 te Etten-Leur.

Annika en Ed Suiker zijn al jaren lid van de Boogie Woogie Club The Thunderbirds uit Waalwijk en gaan nu in Etten-Leur hun dansvirus delen met belangstellenden. “Boogie woogie dansen draait voor 90% om plezier en improvisatie, aldus Ed, verwacht van ons dan ook niet dat we je opleiden tot wedstrijdniveau.” “Inderdaad, vult Annika aan, het gaat erom dat je samen met je partner plezier hebt en dat je op de muziek die je leuk vindt kunt dansen zoals ze 60 jaar geleden deden.”

Boogie woogie dansen is voor iedereen die goed ter been is te leren en je hoeft absoluut geen ervaring te hebben met dansen.

Tijdens de proefles worden de basispassen en wat eenvoudige figuurtjes geleerd zodat de deelnemers weten wat ze te wachten staat. De week erna starten de ‘echte danslessen’. “We willen het laagdrempelig houden, zegt Annika, zonder al te veel verplichtingen.”

“Er is wel een voorwaarde, stelt Ed, je moet wel met zijn tweeën komen omdat de groep nog te klein is om een partner voor je te regelen.” Gelukkig zijn er sites en facebook-groepen waar je eventueel een danspartner kunt vinden.

De danslessen duren een uur en daarna is er nog een uurtje de mogelijkheid om onder het genot van een drankje het geleerde in de praktijk te brengen. Kortom, gezelligheid en beweging staan centraal dus kom kijken en wellicht meedoen.

Wil je ook kennismaken met het boogie woogie dansen kom dan naar Den Drempel op 28 augustus; voor extra informatie of aanmelden kijk op onze facebookpagina of bel of app naar 06-14698426.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief