Exposanten locatie 5. FOTO JACQUELINE BRAAT
Exposanten locatie 5. FOTO JACQUELINE BRAAT Foto: Jacqueline Braat

Achter de voordeur van de OAR 2019

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Op locatie 5 aan de Oude Bredaseweg 118, vindt u achter de poortdeur een totaal nieuw opgebouwd atelier. Het atelier is vanaf de grond af opnieuw opgebouwd en zet nu graag de deuren open. Dit doe ik (Jacqueline Braat) in deze route samen met twee uiteenlopende gastkunstenaars. (Yonne de Ridder en Antoinette van Waaijenburg).

Als gastlocatie in de atelierroute beloof ik je weer te verrassen met nieuw eigen werk en dat van gastkunstenaars.

Afgelopen mei is het atelier totaal gesloopt en wordt momenteel opnieuw opgebouwd deze nieuwe vorm van trainingsruimte/atelier/galerie toon ik jullie graag.

Mijn buitenwerk is een voortzetting van de speelsheid teruggeven aan mijzelf. In mijn schilderijen is een zoektocht ontstaan om met minimale lijnen zoveel mogelijk zeggenschap aan het werk te geven. Verder toon ik een klein uitstapje terug naar mijn jeugd: “de dahlia”.

Met trots wil ik jullie voorstellen aan Yonne de Ridder en Antoinette van Waaijenburg die jullie werk vanuit andere disciplines zullen laten zien. Yonne de Ridder maakt vanuit haar illustratieve achtergrond werk met oude grafische druktechnieken. Hierin probeert ze met minimale vorm vlakken je gevoel aan te spreken. Antoinette van Waaijenburg drukt zichzelf uit middels glasfusing en glasprojecten. Deze vrolijke glassculpturen geven de tuin een extra sprankel.

Het overkoepelende thema in het werk tussen Jacqueline en Yonne is de weerspiegeling van de ziel in het werk. Zonder veel poespas zorgen wij ervoor dat de verstilling bij jou wordt aangesproken. Oftewel kom kijken, ervaren, beleven, verstillen, praten en bewonderen.

Jacqueline Braat, Arti-tof, Oude Bredaseweg 118, 4872 AH Etten-Leur, www.arti-tof.nl & www.jacquelinebraat.com.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief