Remco Wevers, Anne Meint Bouma en Peter Kuijlaars bij de start van #MilesAgainstCancer2018.
Remco Wevers, Anne Meint Bouma en Peter Kuijlaars bij de start van #MilesAgainstCancer2018. Foto: Milène Kuijlaars

MilesagainstCancer gaat weer de strijd tegen kanker aan

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Voor het derde jaar op rij gaat het team #MilesAgainstCancer weer op de fiets. Met hun actie proberen zij met uitzonderlijke fietstochten geld in te zamelen voor een bijdrage in de strijd tegen kanker.

Dit jaar was het doorgaan van de tocht door persoonlijke omstandigheden onzeker. Het doel waartegen #MilesAgainstCancer strijdt kwam nu heel dichtbij en dat heeft zijn uitwerking niet gemist. Het was geen ideaal uitgangspunt om een MilesAgainstCancer editie 2019 voor te bereiden. Toch hebben Peter Kuijlaars en Remco Wevers besloten om de strijd niet op te geven en ook dit jaar weer met een unieke actie te komen.

Zij gaan met enkele gastrenners (onder andere Anne-Meint Bouma) op zaterdag 14 september van Oldenzaal naar Goes (300 kilometer) en rijden op zondag 15 september de 100 kilometer pelotonstocht Ride for the Roses. Enkelen gaan voorafgaand aan de 100 kilometer ook alle korte afstanden (totaal 85 kilometer) rijden, iets dat nog nooit is gedaan tijdens de Ride for the Roses.

In 2017 reden Peter Kuijlaars en Remco Wevers  voor KiKa en vorig jaar voor het Prinses Máxima Centrum. Dit jaar gaan ze mede voor een 'versnelling' in het onderzoek tegen kanker.

Meewerken hieraan kan door te doneren via: https://www.ridefortheroses.nl/fundraisers/milesagainstcancer

In lijn met de gedachte van het steunen van de strijd tegen kinderkanker, gaan ze dit jaar ook proberen weer een deel van de opbrengst te bestemmen voor het Prinses Máxima Centrum, dat bij hen een speciaal plekje heeft veroverd. Naast de donaties en sponsorgelden wordt ook geprobeerd ook via andere acties, zoals veilingen, om geld op te halen. Zie hiervoor de Facebookpagina Miles Against Cancer.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief