't Boskapelleke.
't Boskapelleke. Foto: P. van Caam

Blaaskapellenfestival ter ere van het 22-jarig jubileum van 't Boskapelleke

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Op zondagmiddag 25 augustus wordt er in het Gemeenschapshuis te Liesbosch een kapellenfestival georganiseerd door 't Boskapelleke ter ere van het 22-jarig jubileum.

Wat ooit is ontstaan uit een groepje baldadige jonge mannen uit de buurtschap Liesbosch, die zo aan gratis biertjes konden komen, is uitgegroeid tot een mooi clubje mensen die allemaal dezelfde passie delen, namelijk muziek maken. De laagdrempeligheid van de kapel maakt het mogelijk dat je er als groentje (zonder ook maar 1 noot te kunnen lezen) in kunt stappen. Door de sfeer in de kapel wordt je vanzelf gedreven om muzieklessen te gaan volgen en je zo te ontwikkelen. Gerepeteerd wordt er wekelijks bij Johan van Rijckevorsel, lid van het eerste uur, in de kantine.

Een achttal gerenommeerde blaaskapellen zullen "acte de presence" geven en hun beste beentje voorzetten om een ieder te vermaken. Opgetreden zal er worden door Sjubokz, Stikleutig, Twee Veuraf, Simpelfonie, Turfblaozers, De Knijpers, D'ruit en Exclusief!

Tevens zal er een optreden plaatsvinden van Liesleut dit i.s.m. 't Boskapelleke.

Doel van dit alles is om oudkapellid Marco van Meer een financiele injectie te geven voor zijn goede doel Stepping Stones Cambodia. Stepping Stones is een school te Kok Thnot Village nabij Siem Rap en opgericht in 2010 door 3 Cambodjanen, 3 Australiers er 1 Nederlander (Marco van Meer) en heeft als doel om de lokale bevolking te helpen. Dit gebeurt onder andere door gratis les te geven aan 600 kinderen in een veilige en leuke omgeving, zodat zij zich kunnen ontwikkelen.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.steppingstonescambodia.org en/of www.meervanmarco.waarbenjij.nu.

Wij hopen natuurlijk u allen te mogen verwelkomen op ons kapellenfestival dat in het Gemeenschapshuis Liesbosch, Liesstraat 4, 4838 GT Breda wordt gehouden. Bij goed weer wordt er een buitenpodium geplaatst.

Dus onthoudt de datum zondagmiddag 25 augustus, aanvang 14.00 uur en natuurlijk is de entree gratis!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief