Afbeelding
Foto: Facebook Romy van Dongen

24-uurs marathon voor Romy van Dongen levert bijna 8.000 euro op

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - De 24-uurs marathon die karateschool Dojo Saiha uit Breda zaterdag en zondag heeft gehouden voor Stichting Hope for Romy uit Etten-Leur heeft een bedrag opgeleverd van bijna 8.000 euro. 

De 21-jarige Romy van Dongen kampt al tien jaar met de ziekte van Lyme. Vorig jaar is ze hiervoor in een privékliniek in Mexico behandeld met behulp van stamceltherapie. Ze moet nog terug voor een vervolgbehandeling, maar het probleem daarbij is dat de kosten daarvan niet vergoed worden.

Romy's vader is lid van Dojo Saiha uit Breda en die school vocht afgelopen weekend letterlijk en figuurlijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting Hope for Romy, die opgericht is door de ouders van de 21-jarige Etten-Leurse. Bij de 24-uurs marathon kregen de deelnemers tegelijkertijd de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende Japanse vechtsporten. De marathon begon zaterdagavond om 20.00 uur en eindigde zondag om 20.00 uur.

Dojo Saiha houdt normaal gesproken jaarlijks een 24-uurs marathon voor KiKa, maar voor dit jaar werd besloten in actie te komen voor Hope for Romy. De sportschool hoopte voorafgaand aan de marathon om tussen de 8.000 en 10.000 euro op te halen. Met een bedrag van 7.836,18 euro is dat zo goed als gelukt. Overigens zet de Stichting Hope for Romy zich ook in om ook andere jonge Lyme-patiënten die zich in dezelfde situatie bevinden als Romy financieel te helpen en te ondersteunen.

Van Dongen is iedereen die zich zaterdag en zondag tijdens de 24 uurs marathon heeft ingezet ontzettend dankbaar. "Helaas kon ik zelf niet lang aanwezig zijn, maar ik vond het heel bijzonder om het laatste uurtje tijdens de uitreiking van de cheque nog een aantal deelnemers persoonlijk te mogen spreken, maar vooral te kunnen bedanken."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief