Afbeelding
Foto: Jack Konings

Nog zo'n 800 euro nodig voor AED in wijk De Grient

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Voor het kunnen plaatsen van een Automatische Externe Defibrillator (AED) aan de Wildbaan in wijk De Grient in Etten-Leur is nog een kleine 800 euro nodig. Dat laat Peter Rijvers, coördinator van buurtpreventie De Grient, weten. 

Begin oktober startte de crowdfunding in de wijk voor het plaatsen van een AED. Door het ontbreken ervan wordt in de wijk de zes minuten-norm niet gehaald. Wanneer iemand binnen zes minuten wordt gereanimeerd, is de kans op voldoende kwaliteit van leven na een hartstilstand het grootst.

De gemeente Etten-Leur stortte al de helft van de benodigde bijdrage voor de AED. De andere helft, 2.050 euro, moet met sponsoring en donaties bij elkaar worden gebracht. Daarvan is dus nog ongeveer 800 euro te gaan en iedere bijdrage is welkom.

Via www.geef.nl/nl/actie/buurt-aed-de-grient kan er gedoneerd worden. Mocht de crowdfundingcampagne niet lukken, dan krijgen alle donateurs gegarandeerd hun gedoneerde bedrag terug.

Stichting HartVeilig Etten-Leur zorgt in de gemeente al acht jaar voor het onderhoud en gebruiksklaar houden van de AED's.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief