G-Stock Studio/Shutterstock
G-Stock Studio/Shutterstock

Onderzoek naar aanleg minibos in Oderkerkpark

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur onderzoekt de mogelijkheid voor de aanplant van een minibos in het Oderkerkpark.

"Dit is was één van de suggesties die is meegenomen over de toekomstvisie van het park", vertelt wethouder Kees van Aert. Een jaar geleden konden gemeenten plannen indienen voor de aanleg van 'Tiny Forests', oftewel inheemse bossen van ongeveer tweehonderd vierkante meter. Natuurorganisatie IVN gaf daarbij geld. De gemeente Etten-Leur diende geen plan in, omdat het geen plek had die aan de voorwaarden van IVN voldeed.

Wel deed Van Aert de toezegging aan de gemeenteraad om zelf te kijken naar mogelijkheden. De wethouder ziet kansen in bestaande parken en bij de waterberging Middendonk. Andere locaties kunnen niet, omdat die allemaal een bestemming hebben gekregen voor woningbouw.

Buitengebied

De gemeente bezit nog enkele percelen in het buitengebied, maar dat is volgens Van Aert geen serieuze optie voor een nieuw bos. Het is de bedoeling om deze gronden op den duur te verkopen. Als er een bos opstaat, levert het perceel niets meer op. De gemeente heeft nog een herplantplicht liggen voor 200 bomen die zijn gekapt voor de aanleg van een fietspad bij de Schoonhout.

Dat is volgens de wethouder een mooie kans voor een minibos. Van Aert benadrukt dat er al bestaande bosjes zijn in Etten-Leur. Zo staan er al kleine natuurgebieden bij de Oude Leemput, het Koninginnebos bij Achter de Molen en bij de oude botanische tuin.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief