Dementievriendelijke uitvaart
Coppens Uitvaartzorg begeleidt vanaf het  van overlijden tot en met de dag van de uitvaart.
Coppens Uitvaartzorg begeleidt vanaf het van overlijden tot en met de dag van de uitvaart.

Dementievriendelijke uitvaart

  Bedrijvig Nieuws

ROOSENDAAL - Eén op de vijf mensen wordt geconfronteerd met dementie en steeds meer zal dementie deel gaan uitmaken van het leven van alledag. Dit betekent dat bij uitvaarten steeds vaker een nabestaande met dementie betrokken is. Vaak denken nabestaanden dat het niet mogelijk of heel moeilijk is om iemand met dementie op één of andere manier deel te laten nemen in het afscheidsproces. Het is wel degelijk goed en zelfs wenselijk voor een nabestaande met dementie, om bewust afscheid van de overledene te nemen en te betrekken bij de uitvaart.


Coppens Uitvaartzorg vindt het belangrijk om over de juiste kennis en vaardigheden te beschikken, zodat de nabestaande met dementie en hun familie op een zo goed mogelijke manier worden begeleid vanaf het moment van overlijden tot en met de dag van de uitvaart.
Prisca Rombouts, één van onze uitvaartbegeleiders, heeft een speciale training van Terramor in samenwerking met Alzheimer Nederland gevolgd. In deze training krijg je als uitvaartbegeleider allerlei handvatten aangereikt om mensen met dementie te betrekken bij het afscheid van een dierbare.

Andere uitvaartbegeleiders zullen ook binnenkort de training gaan volgen. Zo wordt ons bedrijf steeds meer toegerust op het begeleiden van nabestaanden met dementie en hun familie. Wij helpen u graag bij het vormgeven van een dementie-vriendelijke uitvaart.

Wilt u meer weten over een dementievriendelijke uitvaart?
Neem dan gerust contact met ons op: www.uitvaartcoppens.nl

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief