Foto: Van Gogh Kerk Etten-Leur

Modellen expositie Marc Boom bezoeken Van Gogh Kerk

  Cultuur

ETTEN-LEUR - Nog tot en met zondag 22 december is in de Van Gogh Kerk Etten-Leur de tentoonstelling 'Dichterbij Van Gogh te bezoeken'. Wie komende zaterdag, 7 december, een bezoek brengt aan de expositie heeft een grote kans een 'Van Gogh-model' tegen het lijf te lopen.


Fotograaf Marc Boom kroop de voorbije paar jaar in de huid van Van Gogh en van zijn modellen. Resultaat: een serie unieke portretfoto's. Boom reproduceert op een bijzondere wijze onder andere beroemde portretten van Vincent van Gogh.

Niet met een penseel, maar met zijn fotocamera en met echte mensen in de hoofdrol. Twee van die echte mensen komen zaterdag op bezoek in de kerk. Ze stonden model voor respectievelijk La Mousmé en La Berceuse. Leuk voor bezoekers om hen een keer in levende lijve te ontmoeten!

Op zondag 8 (en zaterdag 14 december) bestaat nog de mogelijkheid om aansluitend op de tentoonstelling alles te weten te komen over Van Gogh en zijn relatie met zijn familie, vrienden en modellen in Etten. Op die twee middagen verzorgt   Lia Mars weer vertellingen. De familie Van Gogh woonde 7 jaar in Etten. Hier nam Vincent van Gogh het definitieve besluit om kunstenaar te worden.

De Van Gogh Kerk is open van 13.30-17.00 uur. De entree is via Markt 4. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES