[FOTOALBUM] Nieuwe tent KerstCircus Etten-Leur gedoopt
Foto Jack Konings
FOTOALBUM

Nieuwe tent KerstCircus Etten-Leur gedoopt

  Cultuur

ETTEN-LEUR - De nieuwe tent van KerstCircus Etten-Leur is dinsdagochtend officieel gedoopt. Aalmoezenier Bernhard van Welzenes verrichtte de officiële wijding samen met de Etten-Leurse burgemeester Miranda de Vries. 


Het is de zesde keer dat het KerstCircus neerstrijkt in het Brabantpark. Dit jaar pakt circusdirecteur Kevin van Geet uit met een enorm tentencomplex van 16 meter hoog en 32 meter breed. De nieuwe tent telt bijna duizend zitplaatsen. Het complex kostte maar liefst een half miljoen euro en is speciaal gefabriceerd in Italië. 

De repetities van het circus zijn voorzien in de periode van 16 tot en met 18 december. Bij de gehele productie zijn 45 mensen betrokken. 28 van hen werken mee aan de voorstelling, onder wie 16 artiesten van acht verschillende nationaliteiten. Het Kerstcircus Etten-Leur telt dit jaar - mede vanwege de komst van de grotere tent - maar liefst drie luchtnummers, waaronder The Flying Souza aan de vliegende trapeze. Dat is een vijfkoppig gezelschap uit Brazilië.

Naast The Flying Souza wordt het publiek onder andere getrakteerd op de Italiaanse Stefani Gottani (ringtrapeze en voetantipode), clown Marco Mariani uit Portugal, Franziska Folco uit Italië (dierendressuur met kamelen, paarden en geiten) en de Hongaarse Diana Boiachin.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>