Stijloren gastheer voor jaarlijks Prinsengeburenbal
Foto: Leurse Leut

Stijloren gastheer voor jaarlijks Prinsengeburenbal

  Cultuur

ETTEN-LEUR - Stichting Carnaval de Stijloren is op zaterdag 11 januari gastheer van het jaarlijkse Prinsengeburenbal.


Jaarlijks komen de 11 naburige carnavalsstichtingen bijeen om samen te carnavallen voordat het echt feest losbarst. Vorig jaar kregen de Stijloren de voorzittershamer overhandigd van de Bosuilen uit Ulvenhout. Hiermee is zaterdag Prins Thomas III gastheer tijdens het Prinsengeburenbal 2020.

De dag is traditiegetrouw opgedeeld in een middag- en avondprogramma. Tijdens het middagprogramma worden de kleine gevolgen, ook wel protocollen, welkom geheten. Hierbij is de hoogheid als vertegenwoordiger van zijn dorp aanwezig. Gedurende de middag krijgen de hoogheden één voor één het woord om de andere hoogheden, en in het bijzonder gastheer Prins Thomas III, toe te spreken. Daarnaast krijgen zij een rondleiding door het Stijlorenrijk.

's Avonds sluiten de raden van elf aan om in Nieuwe Nobelaer een groot feest te vieren. Hierbij krijgen de hofkapellen van alle gastverenigingen het podium om een muzikale draai aan de avond te geven. Daarnaast is gastvereniging de Nachtuilen uit Sprundel aanwezig. Tot slot wordt het feest afgesloten met de hameroverdracht aan de Aopelaanders uit Rijsbergen, die in 2021 het Prinsengeburenbal gaan organiseren. De organisatie van het bal rouleert namelijk jaarlijks onder de 12 geburen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>