Bijna 600.000 kijkers voor 101-jarige Lenie van der Star in nieuw SBS6-programma
Foto: Screenshot 100 Jaar Jong

Bijna 600.000 kijkers voor 101-jarige Lenie van der Star in nieuw SBS6-programma

  Cultuur

ETTEN-LEUR - Bijna 600.000 mensen, om precies te zijn 592.000, hebben maandagavond de eerste aflevering gezien van het tv-programma 100 Jaar Jong op SBS6. Hierin gaat Gordon op bezoek bij mensen die 100 jaar of ouder zijn en die niet hun dagen slijten achter de geraniums.


In de eerste aflevering bezocht Gordon de 101-jarige Lenie van der Star uit Etten-Leur. Zij is een echte levensgenieter, houdt wel van een glaasje en gaat er nog een paar avonden per week op uit voor haar grote passie: bridgen. Na het eerste bezoek van Gordon gaat het opeens bergafwaarts met Lenie, waardoor haar jaarlijkse uitje naar de drankgroothandel in België in het water dreigt te vallen. Maar Gordon biedt uitkomst en neemt haar mee naar Essen.

Eens per half jaar haalt Lenie van der Star daar zes flessen Elixer d'Anvers omdat dit alleen in België te krijgen is. Iedere avond voor het slapen gaan mixt de Etten-Leurse dit drankje met jonge jenever. Gordon vroeg haar bij de aankoop van de zes flessen over haar toekomst, waarop de Etten-Leurse antwoordde: "Als ik ze niet op krijg moeten ze het maar opmaken op mijn begrafenis."

Kijk hieronder de eerste aflevering terug:

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>